in ,

Az ellenzéki sajtó szerint kudarc a keleti nyitás – Épp ellenkezőleg, hatalmas siker! Itt vannak a számok

Soha nem látott eredményeket ért el még a második Orbán-kormány által meghirdetett keleti nyitás politikája

A mai napig ordibál a liberális sajtó, hogy a keleti nyitás megbukott! Nap mint nap jelennek meg a hülyeségek az ellenzéki médiában. Erre a válaszunk egy tavalyi hír, amit az origo.hu -n jelent meg, de abból most csak egy grafikát közlünk, abban minden benne van.

Soha nem látott áttörést hozott a magyar keleti nyitás

Több mint kétmilliárd dollár érkezett Magyarországra

A 2000-2017 közötti időszak végére a kínai közvetlen beruházások értéke összesen 3,8 milliárd euróra rúgott ebben a térségben. Ebből Magyarország oroszlánrészt vállalt mintegy 2,1 milliárd euró erejéig, jóval megelőzve Lengyelországot (1 milliárd euró), Csehországot (600 millió euró) és Szlovákiát (100 millió euró). Tavalyi kivitelünk értéke elérte a 2,66 milliárd dollárt, ami mintegy 750 milliárd forintnak felel meg. Kissé meglepő, de a csehek kínai exportja (2,41 milliárd dollár) valamelyest megelőzte a lengyelekét (2,3 milliárd dollár) 2017-ben, míg a szlovákok messze a legkevesebbet (1,38 milliárd dollár) tudták eladni a távol-keleti országba.

Ami a térségünkbe irányuló kínai importot illeti, ezen a téren egyetlen közép-kelet-európai ország sem volt képes csodára. A kínai behozatal értéke több mint négyszerese a szlovákok kínai kivitelének, Lengyel- és Csehország esetében pedig még kirívóbb a kereskedelmi egyensúlyhiány: a Kínából származó import 11,5, illetve 8,5-szerese az odairányuló exportnak.Ezen a téren is Magyarország áll a legjobban, miután a Kínából érkező import csak kétszerese az exportnak.Az utóbbi időben különösen ígéretesen alakult a magyar mezőgazdasági termékek kínai kivitele, az ázsiai ország érdeklődése egyre nő a jó minőségű magyar áruk iránt.

(origo.hu)

Bencsik: „Homonnay egy féreg!” – Videó

Ez bizony nem vonaglás, hanem a Debreceni Virágkarnevál – Fantasztikus galéria