in , ,

Az ellenzék szerint „elszigetelt” Orbán Viktor a NATO csúcsról jelentkezett: Magyarországnak van mit beletennie a közösbe!

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz.

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. A NATO-t és a tagállamokat is fel kell készíteni arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni

– közölte Orbán Viktor a NATO csúcstalálkozójára érkezve Brüsszelben. A miniszterelnök szerint a szövetség 2030-ra kitűzött stratégiájának ennek megfelelően a nemzeti ellenállóképességek megerősítése a célja. – Legyen szó a pandémia elleni küzdelemről vagy a migrációval szembeni fellépésről, Magyarország nagyon aktív. Nekünk van mit mondanunk és tudunk mit beletenni a közösbe – húzta alá a tagok közötti megegyezést szorgalmazva. A kormányfő szerint az, hogy a hétfői tanácskozás valóban fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, ám a szövetségesek kísérletet tesznek az új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadására.

A kormányfő elmondta azt is: jobb lenne, ha Magyarország már most képes lenne rá, hogy a nemzeti össztermék két százalékát minden évben a saját biztonságára költse, ám a célkitűzés legkésőbb 2023–2024-re megvalósulhat. Mint emlékeztetett, kevesebb szó esik róla, de egy másik, a szövetségen belüli kötelezettségvállalás – miszerint a védelmi kiadásokon belül húsz százalék vonatkozzon a fejlesztésekre, új technológiákra – tekintetében Magyarország már teljesített. – Mi a világ egy olyan pontján élünk, ahol hadsereg nélkül nem lehet meglenni, hadsereg nélkül nincs biztonság. A magyar családok és a magyar nemzet számára katonai kapacitás, bevethető katonai erő mindig szükséges lesz – húzta alá Orbán Viktor.

– Elutasítjuk a hidegháborús politikát. Ötvennyolc éves vagyok, huszonhat évet éltem a hidegháború alatt. Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy az rossz!

– a miniszterelnök ezt már angol nyelven, Kínáról szólva mondta doorstep nyilatkozatában.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Exkluzív vendég a Bayer Showban: Fürjes Balázs és a budapesti káosz + Kamu Geri – Videó

Óriási bajban az európai baloldal: durván erősödik a jobboldal Olaszországban, Salvini és Meloni fej-fej mellett