in ,

Az Együtt szerint szükségtelen a határkerítés, bevezetnék a migránskvótát is

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje Szigetvári Viktor egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szükségtelennek tartja a határkerítést

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje Szigetvári Viktor egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szükségtelennek tartja a határkerítést, miniszterelnökként megszüntetné a tranzitzónát, uniós keretek között erősítené meg a határvédelmet, és bevezetné a betelepítési kvótát.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja országos listát állít az április 8-i választáson, az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak – közölte.

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy még nem véglegesek az adatok, de 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. A miniszterelnök-jelölt mindezt úgy értékelte, hogy várakozáson felül jól sikerült az aláírásgyűjtésük és képesek voltak bebizonyítani, hogy pártjuk országos szervezettel és hálózattal rendelkezik.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke (MTI-fotó: Rosta Tibor)

Az Együtt úgy látja, hogy áprilisban az egyéni választókerületekben lehet leváltani az „Orbán-rezsimet” – mondta Szigetvári Viktor, aki szerint ezért az a felelős magatartás, ha az ellenzék olyan egyéni jelölteket állít, akik választókerületükben képesek legyőzni a Fideszt.

Az Együtt hisz abban, hogy Hódmezővásárhely példáját mindenkinek értenie kell – fogalmazott a politikus, közölve: emiatt több választókerületben is visszaléptek az LMP és az MSZP javára, most azt várják, hogy ezek a visszalépések váljanak kölcsönössé. Hozzátette, a Jobbikkal nem készülnek együttműködésre.

Szigetvári Viktor egy kérdésre válaszolva elmondta: jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre.

A pártelnök Juhász Péter is azt hangsúlyozta, ha minden választókerületben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesszel, akkor leváltják a kormánypártot. „Történelmi bűn lenne, ha az ellenzéki pártok kihagynák a lehetőséget” – mondta.

Mindezek tudatában az Együtt boldogan fogadja el Karácsony Gergelynek, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének a javaslatát, hogy március 15-én közösen ünnepeljenek – közölte. A rendezvényen a párt részéről az Együtt csepeli jelöltje, Szabó Szabolcs szólal fel, „akinek az esete, azt hiszem megtestesíti azt, hogy miért fontos az, hogy ne (…) támadják hátba ellenzéki oldalról” – tette hozzá a pártelnök.
(hirado.hu)

 

Mindenszo.hu kommentár:

TOCKOS- Megkapta ez első pofont Brüsszel Olaszországból

Tatabányát érintette először a Kerítésbontók című kiállítás