in , ,

Ausztria minket fog másolni – Így léphet a magyar útra Ausztria

Az osztrák koalíciós tárgyalások kapcsán sok még a nyitott kérdés, de az szinte biztos, hogy a belügyminiszter Heinz-Christian Strache, az FPÖ vezetője lesz. A programja körvonalakban már ismert.

Az osztrák koalíciós tárgyalások kapcsán sok még a nyitott kérdés, de az szinte biztos, hogy a belügyminiszter Heinz-Christian Strache, az FPÖ vezetője lesz. A programja körvonalakban már ismert.

Strache komolyabb hangsúlyt fektetne a határvédelemre és Ausztria biztonságára, azaz lényegében a magyar modellt követné. Célja az ellenőrizetlen bevándorlás nullára redukálása.

Ehhez konzekvensebb határvédelem szükséges. Ezért Ausztria déli határait, különösen a Brenner-hágót és Spielfeld környékét, szigorúbban ellenőrzik majd, akárcsak a reptereket. A magyar határ lezárása természetesen nem került szóba, de ez nem is szükséges a magyar kerítésnek hála.

A migránsokat az államnak kell ellátnia, nem az NGO-knak, ezért utóbbiak szerepét csökkenteni kell az ügyben Strache szerint. Ezzel együtt növelni kell a kiutasításokat, azaz minél több illegális bevándorlót kell kiutasítani Ausztriából.

Az illegálisan felvett állampolgárságokat Strache szerint meg kell vonni azoktól, akik már felvették. Ez főleg a török-osztrák kettős állampolgárokat érintő kérdés, ebben az FPÖ nagyon hasonlóan vélekedik, mint Sebastian Kurz.

Ezek után nem meglepő, hogy a rendőri állományt az eddigi gyakorlattal ellentétben növelni szeretné a szabadságpárti politikus — írja az OE24.

A lap belső információkra hivatkozva azt írja, hogy nagyon valószínű, hogy az FPÖ megkapja a belügyminiszteri pozíciót a leendő osztrák kormányban. Egyes vezetők leváltásának előkészítése állítólag már meg is kezdődött. Amennyiben tényleg a párt kapja a pozíciót, azt minden bizonnyal maga az FPÖ vezetője, Heinz-Christian Strache fogja majd betölteni.

A koalíciós tárgyalások a két jobboldali párt között a héten kezdődtek. Sebastian Kurz célja, hogy még idén, az ünnepek előtt új kormánya legyen Ausztriának.
(Pörge Béla, 888.hu)

Teljes liberálmédia csend – 2-2 milliárd forintból újul meg a Keleti és a Nyugati pályaudvar

A libsik kedvenc témája, most mégsem szólalnak meg – 33 ezer forintos bérpótlékot kapnak a védőnők