in

AUSZTRIA – Az osztrák szórakozóhelyekre már be sem engedik a migránsokat

Az utóbbi időben egyre több étterem és szórakozóhely tulajdonosa dönt úgy, hogy nem szolgálnak ki migránsokat

Az utóbbi időben egyre több étterem és szórakozóhely tulajdonosa dönt úgy, hogy nem szolgálnak ki migránsokat. A döntés hátterében a migránsok által elkövetett bűncselekmények növekvő száma áll.

Falter című baloldali osztrák lap jutott olyan értesülések birtokába, amelyek szerint egyre több helyre már be sem engedik a migránsokat Bécsben. Az újságírók ezt le is akarták ellenőrizni és két afgán, valamint egy török migránsból álló társaságot kísértek el több bécsi szórakozóhelyre. Az értesülés be is igazolódott, a társaságot a szokásos indokokkal küldték el, mondván, hogy „telt ház van” vagy, hogy „privát a buli” – írja a Wochen Blick című osztrák lap.

A kép csupán illusztráció. Migránsok buliznak Párizsban, a Sztálingrád metróállomás közelében.

Fotó: AFP

Később az afgánokat mégis beengedték az egyik szórakozóhelyre. Az újságírók ezután megkeresték a bártulajdonosokat és felelősségre vonták őket a látszólag „rasszista beengedési gyakorlat” miatt.

A tulajdonosok válaszukban a migránsok nem megfelelő viselkedésére hoztak fel példákat. Az egyik bár amely fennakadt az „ellenőrzésen” pont azzal vívta ki a hírnevét, hogy főként baloldali közéleti személyiségek és politikusok találkozóhelyeként szolgál. A hely neve Beisls mit Charakter.

Olyan vendéglátós is akadt, amelynek egy-egy durvább buli után a felére csökkentek a bevételei és lecsökkent a női vendégek száma is.

A szórakozóhelyek tulajdonosai a személyzet tagjait ért inzultusokat is felemlegették az okok között.

Ha mindenkit beengedünk, akkor megugrik a szexuális molesztálások, a zsebtolvajlások és a droggal kapcsolatos bűncselekmények száma. Főként az észak-afrikaiakkal és a dél-ázsiaiakkal van probléma”

– mondta az egyik tulajdonos.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Salvini: a mecseteket be kell zárni, mert az iszlám nem összeegyeztethető az olasz értékekkel

Nem stadion – Befejeződött az egyik budapesti kórház sürgősségi osztályának korszerűsítése