in ,

Apáti Bence véleménye az agresszív, vörösfejű Gyurcsányról

Azt javaslom magának: nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette?”

„Azt javaslom magának: nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette?”

Azonban ezek a mondatok így leírva nem is olyan erősek. Látni kell, kellene, hogyan is zajlott le valójában a párbeszéd, különben nem jön át, milyen indulatok és mekkora energiák feszültek egymásnak a hétvégén. Az ominózus (mozgó)kép ugyanis a baloldali üdvöske, Bangóné szavaival élve k…rva erős volt.

Gyurcsány Ferenc egy debreceni fórumon volt látható, ahogy vörös fejjel, mindössze három centiről egy ellentüntető arcába sziszeg. (A videót amúgy Hipokrácia hatalma nevű Facebook-oldal hozta nyilvánosságra. Hála és köszönet érte.) A „megértette” szónál pedig még egy gondolattal közelebb hajolt a vele szemben álló, amúgy láthatóan nyugodtan viselkedő úrhoz – valahogy úgy, mint amikor még kormányzása alatt azt javasolta a vele és politikájával egyet nem értőknek, hogy távozzanak az országból –, emiatt aztán pont úgy nézett ki, mint azok a mindenki által ismert balhés figurák, akik a sarki kocsma előtt, a záróra után néhány perccel, azt követően, hogy a kelleténél több fokkal bátrabbra és ingerlékenyebbre itták magukat egy rapid, ám széles parasztlengőkben gazdag pofozkodással igyekeznek lezárni a szokásos péntek esti italozásukat.

A Facebookon terjedő felvétel azonban Gyurcsányra nézve azért is kínos, mert előző hétfőn a parlamentben még botcsinálta pszichológusként pont ő tartott kiselőadást kocsmai verekedőkről meg vidéken kemény(kedő) legényekről.

Ehhez képest az ország egyik fele – igen, a haladó sajtó megint egy ideig elhallgatta a baloldalnak kínos gyurcsányi fenyegetőzést – most azt láthatta, hogy Feriből újra kijött a valódi énje, a hiperagresszív kocsmai verekedő, az, akit 2006-ban volt szerencsétlenségünk megismerni. Egészen abszurd, ahogy a Demokratikus Koalíció elnöke, Magyarország volt miniszterelnöke paprikavörös fejjel, kigúvadt szemekkel fenyeget, utasítgat egy egyszerű állampolgárt.

Talán nem lövünk nagyon mellé, ha arra tippelünk, hogy a szemkilövető eddig bírta a rá nehezedő nyomást – ismert, hogy Gyurcsány amúgy igyekszik a barátságosabb arcát mutatni, oda szokott menni a fórumain megjelenő ellentüntetőkhöz, kezet fog velük, és megpróbál néhány kedves szót is kipréselni magából –, azonban most elfáradt, és láthatóan egyre rosszabbul viseli, hogy a magyarok csak nem akarják elfelejteni a 2006-os véres rendőrterrort. Pedig 15 év telt el azóta.

Ráadásul a kormányzó pártok hónapok óta stabilan vezetnek, a baloldal viszont stagnál, tehát besülni látszik a „közös lista” néven futó csodafegyver. Ami, úgy tűnik, a legrosszabbat hozza ki a baloldal prominenseiből. Jakab és Gyurcsány egymásra rátromfolva a csőcseléknek udvarol, egymással versenyezve hergelik a prolikat, és a DK elnöke, mint valami spicces rákosista párttitkár, egyszerű állampolgároknak mászik bele az arcába.
Legközelebb talán le is fogja fejelni az egyik ellentüntetőt?

Gyurcsány most a legkevésbé tűnik magabiztos és higgadt győztesnek, inkább a fejét elvesztő, pánikoló vesztesnek.

 

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

A Feri nem iszik, csak kirakatnak dülöngél, kiabál, ordít, fenyegetőzik, és vörös a feje

Folytatódik a jogosítvánnyal nem rendelkező Karácsony Gergely autósok elleni szerencsétlenkedése