in ,

Apáti Bence: Orbán bukni fog – ja nem, mert hosszú hétvége van!

Igazán nehéz lesz így forradalmat csinálni.

Igazán nehéz lesz így forradalmat csinálni. Az ellenzéki szavazók azon halmaza számára, akik a fővárosban élve permanens, soha nem szűnő Orbán- és a Fidesz-fóbiával küzdenek, immáron tizenharmadik éve lehetetlennek tűnő feladat ez. Ráadásul most tovább nehezíti a dolgukat a hosszú hétvége, no meg elviselhetetlenül meleg lett, így  az Orbán-kormány teremtette nagy szegénységben kénytelenek voltak a tüntizés után elutazni wellnessre, kicsit kiereszteni a gőzt, meg lehűteni azt a csodálatos lényüket.

A “forradalmárok” jelentős része ötcsillagos magyarországi szállodákban, egy másik része pedig már a horvát tengerparton, koktélos poharak társaságában dühöng amiatt, hogy a Fidesz szétlopta az országot, mely ország a “szétlopás” miatt romokban van, az emberek pedig nyomorognak, a múltkor is láttak ugye két hajléktalant az Oktogon környékén.

De most szünetet tartanak a forradalmárok a forradalomban. Kipihenik a múlt heti tünti fáradalmait, amikor már hajszálon múlt, hogy Orbánt lemondhassák, de azért két aperolspitzz társaságában elkészített szelfi között arra azért még tudtak egy kis időt szakítani, hogy kiposztolják, hogy a szerintük buta és primitív cigányok szavazataival nyert a Fidesz.

Múlt héten még „vidékizett” az ötcsillagos hotelben bulikázó libsi, ezen a héten már cigányozik. Szürcsöli a kétezer forintos, divatos és jéghideg koktélt, kiválasztja a megfelelő filtert, amitől nagyobb lesz a melle, fehérebb a foga és kevesebb a ránca, majd a jakuzziból felteszi Instára a 300 ezer forintos okostelefonja segítségével az így „meggyönyörűzött” képet. Miközben várja a lájkokat, kiposztolja, hogy szerinte a cigányok azért szavaztak Orbánra, mert szerinte Orbán is cigány.

Hogy nem szégyelli magát!

Meg, hogy majd egy hatalmas éhséglázadás fogja elsöpörni ezt a “rezsimet”. Már csak hetek kérdése.

De most még egyszer elmegy partizni a horvát tengerparton levő szórakozóhelyre a forradalmár. Persze utoljára, mielőtt rendszer dönt. A belépőből ugyan legalább tíz kotyogós kávéfőzőt tudna venni az ellenzéki média által megfuttatott (majdnem) óvónőnek, de még azért buliból kiírja a Facebookra, hogy Magyarországra hazaérvén őt már csak a nélkülözés, és a szegénység várja, úgyhogy sajnálattal közli, hogy amint egyszer tényleg hazaér, azonnal és egészen biztosan megveszi az első repjegyet Londonba.

Hajnalban dülöngélve lép be a szállására a libsi a forradalmár, és az alkoholtól gátlásait vesztve elkezd habzó szájjal cigányozni. Hogy ő haza nem jön egy olyan országba, ahol cigányok választják meg a cigány miniszterelnököt. Majd kidől a nagyjából harmincezer forintnyi értékben elfogyasztott alkoholtartalmú italoktól. Délben rettenetes fejfájásra és arra a hírre ébred, hogy egy fővárosi diszkóba két szekus nem engedett be pár roma származású zenészt. A libsi dühödten kezdi is gépelni, az “ez Magyarország: ide vezet a gyűlöletpropaganda” kezdetű posztját, ám kénytelen megszakítani forradalmi művét, mert szólítja a szükség. Kirohan a fürdőszobába.

Miután kihányt nagyjából 25 kávéfőzőnyi erjesztett alkoholt, és kitisztul a feje, hozzálát felháborodott antirasszista kiáltványa folytatásához, de hirtelen eszébe jut, hogy mintha hajnalban is posztolt volna valami hasonló témában.

Lepörget. Majd megtalálja a cigányozós irományát, ami Orbánról szólt. Rutinosan és gyorsan kitörli. Szeme nem rebben. Nem ez az első eset. Van benne gyakorlata.

Így folytatja: “Ez Magyarország!!! Ide vezet a gyűlölet!!”

Vége.

Illetve sosincs vége. Sajnos

Apáti Bence

(forrás:polgarportal.hu)

Szentesi Zöldi László – Levél a nyugati döntéshozókhoz

Bayer Zsolt blogja: Abszurd Egri csillagok