in ,

Apáti Bence – Kicsit sem lehet más a politika

Apáti Bence írása

Miközben eddig a menekültek befogadásáért harcoló ellenzéki sajtó most véres rongyként hurcol körbe egy több hónapos, teljesen nyilvános hírt, miszerint a magyar kormány, eleget téve a genfi egyezményben foglalt kötelezettségének, oltalmazott státust adott körülbelül annyi valódi háborús menekültnek, mint amennyi egy átlagos Jobbik-tüntetésen össze szokott gyűlni, aközben a napokban felbukkant egy 2015-ös interjú bizonyos Melegh Attilával, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület egyik vezetőjével.

Az illető halmazatilag a Corvinus egyetem docense is. Még halmazatilag pedig ebben az egyesületben dolgozott Szél Bernadett. De erről majd később.

Hogy Melegh a Corvinus egyetem docense, azért fontos információ, mert még­iscsak megdöbbentő, hogy nem egy Zsohár Zsuzsa nevű aktivista hazudozik/hazudozott összevissza a népvándorlókról, hanem egy egyetemi oktató.

Melegh ugyanazokat a szemenszedett hazugságokat terjesztette, amelyeket a Migration Aid és annak szóvivője, Zsohár Zsuzsa.

Zsohár azóta nem tartózkodik Magyarországon, lévén hogy először Görögországban támadt halaszthatatlan dolga: át kellett csempésztetnie szír szerelmét a háború sújtotta Törökországból, majd Ausztriában kezdett új életet, ahol valószínűleg ugyanannak a hobbijának hódol, mint Magyarországon.

Miközben életvitelszerűen hazudozik a migránsok életkoráról, származási helyéről és végzettségükről a sógoroknak, aközben szír szerelmét cirógatja.

A jegyzőkönyv kedvéért muszáj megemlítenem, hogy Zsohár saját maga is elismerte, hogy személyesen érintve volt a migrációs krízisben, emiatt vetette bele magát a hazugságterjesztésbe. Akarom mondani a szóvivőségbe.

Tehát, ha hinni lehet neki – ami tekintetbe véve, hogy egy igaz mondata nem volt, amíg a Migration Aid szóvivője volt –, nem könnyű feladat. Nem Soros György mikro­adományai miatt terjesztette azt, hogy a szíriai menekültek fogják megoldani az orvoselvándorlás problémáját, hanem a szír szerelme miatt.

Aki egyébként nem mondhatnánk, hogy kifejezetten a Soros/Melegh/Zsohár-féle narratívát erősítette történetével, tekintve, hogy az átcsempészéséig nem egy kórházban operált, hanem egy étteremben keverte a koktélokat.

Hogy Melegh Attilát pontosan mik motiválták, arra vonatkozóan is vannak ötleteim.

Sokkal valószínűbb, hogy Melegh úr a Soros úrhoz köthető szervezetekhez érkezett több száz millió forint értékű mikroadományok miatt mondott olyanokat, hogy az ide érkező afrikaiak, ázsiaiak és közel-keletiek sok esetben képzettebbek, mint a magyarok; meg azt, hogy „szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség”; meg hogy nagy a verseny az országok között a bevándorlókért, és hogy az ide érkezők nagy része nem áll meg Magyarországon.

Ezek a mondatok olyan messze vannak az igazságtól, mint a Berlinben playsta­tionöző migránsok az első biztonságos országtól.

Mostanra már majd minden magyar ember tudja, hogy szó nincs többdiplomás, értelmiségi bevándorlókról. Az úgynevezett menekültek túlnyomó része természetesen nemhogy diplomával nem rendelkezik, de még az általános iskolát sem járta ki. A többség el sem kezdte.

Hihetetlenül magas az analfabéták aránya, ilyesformán nyilvánvalóan nem a Közel-Keletről idecsempészett analfabéta szerencselovagok fogják megoldani Európa orvoshiányát. Ahogyan az sem igaz, hogy nagy a verseny a bevándorlókért.

Éppenséggel pont azon versenyeznek azok a nyugati országok, amelyek idehívták a migránsokat, hogy minél többet és minél gyorsabban küldjenek vissza az illegális bevándorlókból a kelet-közép-európai országokba (lásd kvótarendszer).

És végezetül eszük ágában sincs visszamenni, ha annak a bizonyos kataklizmának, jelentsen ez bármit is, vége van. Illetve legyünk tényszerűek! Nem vagyunk mi ballib sajtótermék. Nagyon szívesen visszamennek. Nyaralni. Telelni. Pihenni. Családlátogatni.

Egy-két hétre sok migráns szokott hazalátogatni. Majd a békés családlátogatások végeztével visszaröppennek valamelyik német nagyvárosba, mondjuk Kölnbe, önfeledten internetezni, nőket tapogatni, molesztálni, erőszakolni, ezzel ünnepelve például az újév beköszöntét.

Egysze­rűen nincs olyan állítása Meleghnek, ami igaz lenne. Semmi, de tényleg semmi sem stimmel a helyzetértékelésével és jóslataival.

Ami egy egyszerű kommentelőtől két és fél évvel ezelőttről még megbocsátható, no de egy egyetemi docenstől, aki a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület egyik vezetője, sokkal, de sokkal több mint furcsa, és a legkevésbé sem megbocsátható. És ami a legelkeserítőbb: Szél Bernadett is ennél a szervezetnél dolgozott.

Az a Szél Bernadett, aki annak a pártnak a miniszterelnök-jelöltje, amely gyorsan bebizonyította, hogy kicsit sem lehet más a politika, és azt is, hogy sok-sok butaságot tudnak a párttagok gyors egymásutánban összehordani például Paksról, de az összes ellenzéki párt közül tőlük rándult a legkevésbé össze a gyomrom, ők árasztották a legvisszafogottabban a kommunista- és Kálmán Olga-illatot, és Ungár Péter néha tényleg egész okosakat tudott mondani akár a határon túli magyarság, akár a bevándorlás témakörében.

Azonban az a tény, hogy Szél Bernadett – aki azt gondolja magáról, hogy alkalmas Magyarország vezetésére – egy ilyen szélhámos szervezetében vállalt munkát, és gondolta/mondta ugyanezeket a badarságokat, amiket Melegh és Zsohár terjesztett, az én szememben sok-kal nagyobb bűn, mint az, hogy Hadházy Ákos lassan kétnaponta tart taktikai megbeszélést valamelyik Simicskával a pesti éjszakában.

A szerző táncművész, publicista
(Apáti Bence, magyaridok.hu)

Hivatalos: Tényleg menekülnek a Jobbikból a szavazók

Apáti Bence – Vona és ami az allahozós videó mögött van