in ,

Apáti Bence: Gyurcsány krákog

Nem Gyurcsány a főnök, ugyan, ő csak megbújik, meghúzódik a háttérben.

Nem Gyurcsány a főnök, ugyan, ő csak megbújik, meghúzódik a háttérben. Pokolian szerényen. Észre sem venni azt a jó embert, szinte el is tűnik, valósággal beleolvad a dunaújvárosi tapétába. Nem utasít, nem mond senkinek semmit, még csak nem is utal semmire sem. Istenem, hát néha kiszárad a torka, víz – igen, víz, a teringettét – meg sehol, amivel orvosolni lehetne a bajt, úgyhogy krákog egy halkat. Diszkréten. Alig hallani a dolgot. Van ilyen. Mert ebben a fasiszta diktatúrában már meg sem köszörülheti a torkát az ember anélkül, hogy rá ne vetné magát a jobboldali propagandasajtó?

Mert ez történt, Gyurcsány egy sajtótájékoztatón krákogott egyet, egy akkorát, amit még a terem túlsó végében is hallani lehetett.

Nem vicc, nem költői túlzás, tényleg hatalmas robajjal szakadt ki a hang Ferenc torkából, amire a sajtószabadság nemes eszméi iránt hiperpasszív módon érzékeny Karácsony Gergely, miután jól leteremtette az újságírót, amiért az kérdezni merészelte, vette a lapot, meghallotta az egyértelmű parancsot, és befejezte a válaszolgatást. Amiben, mondom, addig sem volt köszönet.

 

KÖZBEN GYURCSÁNY ANNYIRA BELELOVALTA MAGÁT AZ INCIDENSBE, HOGY TOVÁBB MÉLTATLANKODOTT.

Nem tudni, pontosan mivel volt baja, azzal, hogy a megbeszéltekkel ellentétben Gergő válaszolt egy újságírói kérdésre, – tehát, hogy egy röpke pillanatig nem ő szerepelt, hanem egy riválisa/beosztottja/katonája – vagy azzal, hogy egy jobboldali médiamunkás is megpróbálta végezni a munkáját.

 

Talán mindkettő zavarta, hiszen emlékezhetünk; Feri a szoci-szadi koalíció dúlása alatt is bojkottálta, bojkottáltatta a konzervatív, ellenzéki sajtót. Azt szereti, ha csak a baráti újságírókat és publicistákat kell etetni-itatni, és a megszorító intézkedés fontosságáról tájékoztatnia. Ha viszont viperákról, szemek kilövéséről, símaszkokról és leszedett azonosítószámokról faggatják, az kimondottan fel szokta háborítani.

 

 

 

FERIBŐL DUNAÚJVÁROSBAN KIJÖTT A GYURCSÁNY. ÚJRA MEZTELEN LETT A KIRÁLY.

A DK elnökét végre újra úgy lehetett látni, ahogy megismertük. Nem a habókos, önmaga karikatúrájaként, borvirágos orcával viccelődő Feri volt, hanem Gyurcsány. Dühösen, arrogánsan, emelt hangon szólt oda Császár Attilának – hogy: „magának aztán nem!! -, miközben futólépésben igyekezett a pártelnökök elé vágni. Feri újra a régi, megérkezett, és már csak krákognia kell, hogy Karácsony befogja a száját.

ÉS A BALLIB SAJTÓ IS HOZTA A KÖTELEZŐT, MERT JÓ SZOKÁSUKHOZ HÍVEN EGYETLEN SZÓT SEM ÍRTAK AZ APRÓ KÖZJÁTÉKRÓL.

Minek is beszámolni az igazságról?

 

 

Ja, az megvan, hogy a napokban Gergő piroson hajtott át a bringájával?

Ha csak a függetlenobjektív sajtót olvassák, akkor egészen biztos nincs.

Az őrkutyák nyilván elhallgatták az esetet.

Csodálkozik valaki?

Ugye, hogy nem.

 

(Apáti Bence, origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Nem stadion – Újra megnyithatja kapuit a megszépült Esterházy-kastély Tatán

Gajdics Ottó: Budapest többet érdemel