in ,

(Anti)Magyar György jól meggazdagodott! A bűnözőknek megítélt 8,6 milliárd forint 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett

Milliárdokat kaptak közpénzből az elítéltek

Milliárdokat kaptak közpénzből az elítéltek; a kártalanításra kifizetett összeg több, mint fele ügyvédi számlákra érkezett – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szombaton az MTI-vel.

Az IM feladata a börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítások kifizetése, így évekre visszamenőleg rendelkezik adatokkal arról, hogy mennyi közpénzhez jutottak így az elítéltek. A kártalanítási eljáráshoz kapcsolódóan 2017-2019 között összesen 8,6 milliárd forintot fizetett ki a tárca. Az összes kifizetés 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett – közölték. Kitértek arra is, hogy az Origón megjelent listán szereplő adatok megfelelnek a valóságnak; az adott ügyekben eljáró ügyvédek és ügyvédi irodák egyes adatai a bírósági végzésekből is elérhetőek, a kifizetett összegek pedig közpénzek. Arról az IM nem rendelkezik információval, hogy az elítélteknek kifizetett összegekből mekkora volt az ügyvédi munkadíj – közölték.

Az Origo csütörtökön írta meg: megszerezték a pontos adatokat arról, hogy mennyi pénzt nyertek el a magyar államtól azok az ügyvédek, akik jogerősen elítélt bűnözők “nevetséges indokaira hivatkozva” milliárdokat kapnak kártérítésként.

A Fidesz továbbra is követeli, hogy az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a “börtönbizniszen”

– mondta Budai Gyula a párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten, sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a “börtönbizniszről” bebizonyosodott, hogy az nem egy városi legenda, hanem valós tény, miután az Igazságügyi Minisztérium megerősítette: “feketén-fehéren kimutatható, hogy az ügyvédeknél landolt a börtönkártérítésre kifizetett összegek több, mint 60 százaléka”. Kiemelte: a tízmilliárdos iparágon leginkább az ügyvédek, ezen belül pedig a “baloldalhoz és a Soros-hálózatokhoz köthető” ügyvédek gazdagodtak meg, “egyenként százmilliókat is kereshettek”.

Becslések szerint félmilliárdot kaszált Magyar György ügyvéd, aki mellesleg ellenzéki politikusként a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd színeiben indult képviselőjelöltként, azon kívül Karácsony Gergely főpolgármester bizalmasa, illetve Demszky Gábor jogi képviseletét is ellátta

– mondta Budai Gyula. Hangsúlyozta: Magyar György az “egyike azoknak az ügyvédeknek, akik futószalagon gyártják a magyar állam elleni pereket és az egyik legnagyobb nyertese a börtönbiznisznek”.

Ráadásul arról is hallani, hogy a dörzsölt ügyvédek nemcsak a magyar államot károsították meg, de még saját ügyfeleiket is átverték és a nekik megítélt kártérítési összegek egy részét nem fizették ki

– tette hozzá. A Fidesz politikusa szerint ezért mindenképpen szükséges, hogy az ügyben érintett ügyvédek hozzák nyilvánosságra, “mennyit kaszáltak a börtönbizniszen”.

Budai Gyulát kérdezték Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester azon kijelentéséről, amelyben “rettenetes képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. A kormánypárti képviselő válaszában elmondta: a baloldali és liberális jogvédő szervezeteknél továbbra is működik a kettős mérce, hiszen míg a nekik tetsző kérdésekben megszólalnak, addig más témákban nem nyilvánulnak meg. Kiemelte: a Fidesz ezért még mindig várja, hogy ezek a szervezetek is foglaljanak állást Niedermüller Péter kijelentéséről.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Brexit! Hatalmas brit felemelkedés következik! Csak figyeljék! – Videó

A Troll szénné égette Niedermüllert és az őt támogató libsi sajtót – Videó