in ,

Anonymous szerint a DK-s Szaniszló Sándor polgármester szétlopja Pestszentlőrincet! Videó

Döbbenetes videó

Anonymus: ingatlanpanama körvonalazódik a DK-s Pestszentlőrincen.

 

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki Óbuda után most a DK-s vezetésű XVIII. kerületre irányítja a figyelmet. Hangfelvételek alapján kiderült, az ingatlanfejlesztések után egyfajta jutalékos rendszerrel kerülnek lakások a DK-s polgármester, illetve egy alpolgármester és baloldali háttéremberek tulajdonába.

 

VIDEÓ:

 

A napokban derült fény arra, hogy Karácsony Gergely előválasztási kampányának főszervezője az a Patek Gábor volt, aki a baloldali vezetésű III. kerületben a napokban kirobbant kenőpénzbotrány főszereplője. Csütörtök reggeli videójában Anonymus újabb ügyet tárt fel: vágatlan hangfelvétel alapján Patek a DK-s vezetésű XVIII. kerületben is érdekelt. A felvételeken az érintett arról beszél, hogyan szereznek a polgármesterrel és az alpolgármesterrel részesedést a helyi ingatlanügyekből.

Jutalékos rendszer Pestszentlőrincen
Anonymus bő egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy önkormányzati ügyek feltárásával mutatja majd be Patek Gábor, Fischer László és Deák Róbert III., XVIII. és XIX. kerületi tevékenységét. Óbuda után, úgy tűnik, Pestszentlőrincen is Patek a főszereplő, ahol az ingatlanfejlesztésekből egyfajta jutalékos rendszerben részesülnek a baloldali prominensek és háttéremberek.

A ma reggel nyilvánosságra került videó tanúsága szerint például az Üllői úton zajló beruházások után jelentős pénzek kerültek baloldali politikusokhoz, illetve azokhoz a háttéremberekhez, akik az engedélyek beszerzésében és a gyors ügymenetben biztosítanak segítséget a beruházóknak.

A felvételeken hallható, ahogy Patek Gábor azt ecseteli, miként szereztek kétes háttéralkuk során négy lakást egy, az Üllői út 323. szám alatt zajló ingatlanfejlesztésből.

A nyolcvanhat lakásos társasházban két lakáson a polgármester és az alpolgármester, további kettőn pedig Patekék osztozhattak.
A háttérember a felvételen megemlít egy másik ingatlanfejlesztést is. Az Üllői út 357. szám alatt ugyan egy kisebb épületet húznak fel (itt „csak” negyvenhat lakást alakítanak ki), egy jól kitalált hitelkonstrukcióval és egy túlárazással ebből a beruházásból is sikerült visszakapni a négy lakást.

Az lett a deal, hogy ugyanúgy négy lakás, kettő az adó fölfele, amit ugye a vezetők fele. Polgi, alpolgi izé meg kell hagyni. […]
De ott megint kettő ingyent tudtunk a pacsikkal kiugrasztani magunknak. És arra meg most szerződtünk le azon Innok-konferencián, úgyhogy igazából az van, hogy ez is egy ilyen szép kövér szám lesz” – mondja büszkén Patek Gábor.

A baloldali háttérember arról is beszámolt, hogy szerinte a XVIII. kerületi vezetők, beleértve a DK-s polgármestert is, meglehetősen elégedettek a munkájával. „A Szaniszló Sanyi reggel ment ott Kispesten, megállt, meghívott egy croissant-ra, mondom, mi ez a nagy barátság” – idézte fel egy emlékét a DK-s polgármesterrel kapcsolatosan.

 

Hatalmas területek
A sajtóban fellelhető információk szerint egyébként a XVIII. kerületi városrehabilitációs program keretei között az Üllői út mentén több hektárnyi területet építenek be – írja az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: a helyi önkormányzat nagyjából három tucat fejlesztési területet kínál az ingatlanfejlesztőknek, és vállalja azt is, hogy részt vesz a tervek kidolgozásában.

A befektetőket buzgón toborozza az önkormányzat, ennek részeként február 17-én rendezték meg azt az Innok-konferenciát, amelyre a hangfelvételen Patek Gábor is utalt. Itt megtartott beszédében Szaniszló Sándor DK-s polgármester arról számolt be, hogy a kijelölt hat és fél hektáron kétszázezer négyzetméter lakás, üzlethelyiség és más beruházás valósulhat meg. Az első fejlesztés alapkövét éppen a napokban tették le – Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök jelenlétében – az Üllői út 323–325. szám alatti ingatlanon, írja a Magyar Nemzet.

A csütörtökön közreadott videóban Anonymus bejelentette, minden bizonyítékot átad a nyomozó hatóságoknak, így a korrupcióval érintettek nem kerülhetik el a felelősségre vonást a balos vezetésű kerületben.
Anonymus az elmúlt napokban több videót is bemutatott, köztük olyan, rejtett kamerával készített felvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen Patek Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint kenőpénzzel számolt el. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott összegekről volt szó a videóban.

Karácsony Gergely neve is felmerül
Az álarcos alak később olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nyári előválasztási kampányát is Patek Gábor szervezte. A Magyar Nemzet arra emlékeztet, egy 2021. augusztus 26-i e-mail szerint Patek a Key Price Kft. nevében eljárva kért ajánlatot és elérhető felületlistát száz óriásplakát elhelyezésére. Azt írta, hogy megrendelőként a Párbeszéd Magyarországért Pártot tüntessék fel, ám felhívta a figyelmet arra, hogy a végfelhasználó a 99 Mozgalom lesz, „amely jelenleg nem jogi személy”.

A megrendelő párt egyik társelnöke Karácsony Gergely főpolgármester, aki nyáron az MSZP, a PM és az LMP közös támogatottjaként még harcban állt a kormányfőjelölti posztért, majd októberben –korábbi ígéreteivel ellentétben – visszalépett Márki-Zay Péter javára. A párt másik társelnöke pedig az a Szabó Tímea, aki éppen a korrupciós ügyletek miatt már említett III. kerületben lett a baloldal közös képviselőjelöltje. A végfelhasználó 99 Mozgalom szervezte Karácsony előválasztási kampányát.

A fenti üzlet megvalósulását Anonymus számla bemutatásával bizonyította. A dokumentum megdöbbentő mértékű kedvezményről tanúskodik: az 51 millió forintos listaárral szemben a JCDecaux Hungary Zrt. az összesen 123 hirdetési felületért cserébe mindössze 5,2 millió forintot kért a Párbeszédtől, azaz 46 millió forint kedvezményt biztosított.

Anonymus megfogalmazása szerint a kedvezmény ilyen mértéke „nem teljesen szabályos”.
A szocialista politikus jobbkeze
A Magyar Nemzet cikkében kitér arra is, Patek Gábor a szocialista Gajda Péter kispesti polgármester jobbkeze, egy időben a kabinetfőnökeként is dolgozott. Nevét akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

A Mediaworks Hírcentruma Anonymus üzeneteit követően megkereste Patek Gábort, a kerületi korrupciós ügyek egyik főszereplőjét, aki jelezte, egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyről. Gajda Péter kispesti polgármester is csupán annyit mondott, hogy Patek Gábor korábban valóban hosszú ideig a kollégája volt és tehetséges fiatalembernek tartja.

A hírcentrum megpróbálta elérni a Párbeszéd Magyarország két társelnökét, Karácsony Gergely főpolgármestert és Szabó Tímeát is, aki a III. kerületben a baloldal közös jelöltjeként vesz majd részt az országgyűlési választásokon, ám nem jártak sikerrel.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Meghalt Madeleine Albright – Megdöbbentő írás az emlékére

Mindjárt választások, Orbán Viktor üzent: tűrjük fel az ingujjakat, és tegyünk pontot az ügy végére!