in , ,

Annyira tetszik a brüsszeli migránssimogatás a gyurcsányista képviselőnek, hogy majd kiugrik a bőréből

Ez minek örül?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az EP szakbizottsága megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini szabályozás reformtervezetét. Ha ezt bevezetik, Magyarország torkán még több migránst akarnak majd letolni – ez pedig nagyon feldobta Niedermüller Péter napját.

A gyurcsányista képviselő szerint központi fontosságú a tervezet megszavazása, mert ez „kezelni tudja” majd a migráció miatt megváltozott körülményeket. Niedermüller szerint az új szabályozás a közös európai teherviselést, a közös európai szolidaritást hangsúlyozza.

Fotó: MTI Fotóbank

Niedermüller Péter szavaiból arra következtetünk, hogy számára az európai szolidaritás azt jelenti, hogy az uniónak ellenőrizetlen körülmények között migránsokat kell beengednie a a tagországokba.

Ha pedig a tagállamok ezt nem fogadják el, akkor azt bármilyen eszközzel lenyeletheti a tagállammal az unió. Épp úgy, ahogy ezt a Soros-terv diktálja.

Bár a képviselő azt mondta, a most megszavazott rendeletnek nem célja az ellenőrzések puhítása, annak időzítése (a kényszerkvóta szeptemberi határideje), tartalma hagy némi kivetnivalót az EU biztonsága szempontjából.

Ismeretes, 2015-ben az Európai Unió Tanácsa elfogadott egy határozatot, amely „elvileg” a bevándorlók tömeges beáramlásának kezeléséhez kívánt segítséget nyújtani. Épp úgy, mint a mostani tervezet. Ez lett a Brüsszel által mai napig szorgalmazott betelepítési kvóta, ami a köznyelvben csak kényszerkvótaként terjedt el, bár a hazai és nemzetközi balliberális körök megpróbálták eltusolni. Az eredeti határozat alapján most szeptemberig több mint százezer migránst kellett volna szétszórni az unió tagállamain belül, ez azonban nem sikerült.

Brüsszel azonban ismét nekifutott a témának. A mostani tervezet a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására, a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul, de elvonná a nemzetállamok hatásköreit a menekültkérelmek elbírálásából.

A történetből nagy valószínűséggel az fog kisülni, hogy

a tagországoknak be kell fogadnia a migránsokat.

Fotó: MTI Fotóbank

Sőt, a gyurcsányista EP-képviselő kommentárjából az is kiderül, hogy ha valamelyik ország ezt nem fogja elfogadni, vagy csak részben enged be illegális bevándorlókat a területére, akkor azt az uniós tagállamot pénzügyi szankciókkal is sújthatják.

Niedermüller ennek az eshetőségnek is nagyon örül, mert szerinte aki az Európai Unió tagjának tarja magát, annak az unió politikájának minden területéből részt kell vállalnia.

A tervezet a szakbizottság döntését követően az Európai Parlament elé kerül, majd a miniszterek tanácsának is el kell fogadnia.
(Nagy Gábor, 888.hu)

Végre van már valami következmény libsiéknél is – Bayer halálával viccelt, elbúcsúzott egyetemi posztjától

Eörsi Mátyás tolmácsot fenyegetett – Mi mást is csinálna egy ex-SZADESZES?