in

Amerikai függetlenség napja: ünnep dulakodással – Trump szavazói elbántak az anarchistákkal – Videó

A marxisták, anarchisták és felforgatók vereséget fognak szenvedni az elnökválasztáson – jelentette ki Donald Trump

A marxisták, anarchisták és felforgatók vereséget fognak szenvedni az elnökválasztáson – jelentette ki Donald Trump a függetlenségi napi beszédében a Fehér Házban. A tűzijáték előtt összeverekedtek az elnök támogatói és az ünnep megzavarására érkezett baloldali aktivisták. Közben Donald Trump váratlan segítséget kapott a kampányban. Egy népszerű rapper, az afroamerikai Kanye West bejelentette, hogy függetlenként indul a választáson. Ez rossz hír a fekete szavazatokért kampányoló Demokrata Párt számára.

A Fehér Házból követte a függetlenség napi washingtoni ünnepséget az elnöki pár. Donald Trump beszédében a szélsőbaloldal választási vereségét jósolta.

Washington belvárosának más körzeteiben azonban különösen feszült volt a helyzet.

Verekedés akkor tört ki, amikor a Trump ellenes tüntetők kitépték egy ember kezéből az amerikai zászlót. A feszültséget a helyszínre érkező rendőrök sem tudták csillapítani, a patthelyzetnek végül a tűzijáték kezdete vetett véget.

Az úgynevezett antirasszisták a helyszínen maradtak ugyan, hogy megzavarják az ünnepet, de hangosbeszélőjüket elnyomták a rakéták robbanásai.

Az elnöki pár a Fehér Ház erkélyéről követte a látványos műsort. Az elnök elégedettnek látszott, amiben annak is szerepe lehetett, hogy újraválasztási esélyeit tekintve kifejezetten kedvező hírt kapott.

A szupersztár Kanye West bejelentette, hogy független jelöltként indul az elnökválasztáson. Az afroamerikai zenész Donald Trump elnök jóbarátja, akivel a Fehér Házban is többször találkozott. A baloldal uralta szórakoztatóiparban ezért kiközösítették őt, de ez nemigen ártott népszerűségének. A rapper – akárcsak felesége, aki Amerika legismertebb és legjobban fizetett celebje, Kim Kardashian – több milliós követő táborral rendelkezik az internetes szociális médiában, ami nagyon fontos lehet a kampányban.

Joe Biden kampánystábjában azt gyanítják, hogy West valódi célja a fiatal első szavazók és a feketék megosztása, akik túlnyomó többsége a demokratákra szavazna.

Egy igen befolyásos személyt már meg is nyert kampányához a rapper. Az autózást forradalmasító Tesla és az űrhajózást megújító Space X vezetője, Elon Musk az elsők között jelezte, hogy Westet támogatja a kampányban.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Bajban Biden és a demokraták! Kanye West híres amerikai énekes is indul az elnökválasztáson, függeltenként! Elon Musk milliárdos azonnal biztosította támogatásáról – Videó

Rossz hír a demokratáknak és Bidennek! Elon Musk milliárdos támogatja Kanye West elnökjelöltségét!