in

Amerika letérdelt a téltől – Hétezer-ötszáz repülőjáratot kellett törölni a hóvihar miatt

Az Egyesült Államokban már több mint hétezer-ötszáz repülőjáratot voltak kénytelenek törölni a légitársaságok az országot sújtó téli viharok és sarkvidéki hideg miatt.

Az Egyesült Államokban már több mint hétezer-ötszáz repülőjáratot voltak kénytelenek törölni a légitársaságok az országot sújtó téli viharok és sarkvidéki hideg miatt. A szombat reggel frissített adatok szerint pénteken mintegy hatezer járat nem tudott elindulni, és szombatra is már ezerötszáz járatot kellett törölni. A legnagyobb bajban az ország északi felének nagy repülőterei vannak, Seattle-ben, Chicagóban és New Yorkban.

Az Elliott névre keresztelt téli viharzóna középpontja szombaton az Egyesült Államok északkeleti államai fölött volt, de hatása az ország területének jó részén érzékelhető.

Az északnyugati partvidéken jeges és ónos esőre, a keleti partvidéken áradásokra, az ország középső részén pedig az életet is veszélyeztető hidegre hívták fel a lakosság figyelmét a hatóságok és a meteorológiai szolgálat. Az érvényben lévő figyelmeztetés szerint a jeges széllel párosuló hideg életveszélyes utazási körülményeket teremt annak, aki autójában reked.

A Nagy-tavak vidékén komolyabb havazásra készülnek.

New York állam kormányzója, Kathy Hochul időjárási vészhelyzetet hirdetett még csütörtökön a nagy havazás miatt, míg Dél-Dakota állam kormányzója, Kritsi Noem utasítást adott az amerikai Nemzeti Gárdának, hogy az állam erdeiből gondoskodjon tűzifáról az indián törzsi területen élő emberek számára, akik a viharos körülmények között otthonukban rekedtek-

A meteorológusok úgynevezett bombaciklonról beszélnek, amelynek a lényege, hogy a légnyomás hirtelen változása miatt a hőmérséklet viharos körülmények mellett nagyon gyorsan zuhan.

Szombaton kora reggel a leghidegebbet Észak-Dakota államban mérték mínusz 30 Celsius-fokhoz közeli értékekkel, és az ország területének legnagyobb részén nappal sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, a hagyományosan a legenyhébb klímájúak  közé tartozó Florida északi vidékeit is belevéve. A fővárosban, Washingtonban hajnalban mínusz 14 fokot mértek, napközben pedig mínusz öt fokot várnak.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

Az ateista Gyurcsány Istenről filozofál – Szánalmas

Máthé Zsuzsa nekiment a Magyarországot lefasisztázó TGM-nek