in

Alapjogokért Központ: Közjogi puccsra készül az ellenzék

Ez komoly

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint közjogi puccsra készül az ellenzék, mivel alaptörvény nélkül kormányozna, ha hatalomra kerülne a választások ut

Szánthó Miklós a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének kijelentése – amely szerint nem tartaná be az alaptörvényt, anélkül kormányozna – nem egyszerű kampányelszólás, hanem súlyos állítás.

Szerinte ez azt jelenti, hogyaz ellenzék jogon kívüli állapotba helyezné a közjogi rendszert.Az esetleges kormányzásukkal pedig bármire mód nyílna az igazságszolgáltatás területén, ezért megkérdőjeleződne a bíróságok legitim működésének rendje is – mondta. Azt fejtegette, hogy Karácsony Gergely Zugló polgármestereként és a választójogi rendszerben való részvétellel is az alaptörvényt használja, mert ennek segítségével tud a hatalom közelébe férkőzni, de ahogy hatalomra jut, kilép a rendszer keretei közül.

Karácsony Gergely az egész alaptörvényt kidobná az ablakon, mert amit mondott, az nemcsak az alapjog egyes részeit, hanem az egészét tagadja – jelentette ki Szánthó Miklós.

Azt mondta: az ellenzék régóta állítja, hogy a közjogi aktusok nem megfelelőek, nem igazságosak, valamint nem tartják be a demokratikus alapszabályokat és uniós értékeket. Az Európai Unió és egyes civil szervezetek úgy vélik, Magyarországon nincs jogállamiság, és nem veszik figyelembe az idealisztikus alkotmányokat.

A folyóiratokban pedig arról írnak, hogy miként lehet egy alkotmányos dokumentumot nem alkotmánynak tekinteni.Azzal, hogy Karácsony Gergely nyíltan közjogi puccsot hirdetett meg, ezeknek a csúcspontjához érkeztünk el– fogalmazott az Alapjogokért Központ igazgatója.
(origo.hu)

Botrány van! – Dagad a Jobbik vesztegetési botránya: a kisgazdákat is lefizették

Bayer Zsolt – Ügynök vagyok