in , ,

Ákos a beiktatási szertartáson: álljunk ki hitünkért és magyarságunkért

Novák Katalin beiktatási ceremóniájának figyelemreméltó mozzanata volt a délelőtti ökumenikus istentisztelet „társadalmiasított” könyörgési része.

Novák Katalin beiktatási ceremóniájának figyelemreméltó mozzanata volt a délelőtti ökumenikus istentisztelet „társadalmiasított” könyörgési része. A civil imádságok közül alább közöljük Kovács Ákos előadóművész imádságát.

 

A köztársasági elnök szombati beiktatási ceremóniája ökumenikus istentisztelettel indult. A szertartás egyik, katolikus szertartásokból átvett eleme a „hívek könyörgése” volt. Balog Zoltán dunamelléki református püspök a következő ismert civileket kérte fel arra, hogy a Kálvin téri templomban könyörgő imádságot mondjanak Novák Katalin beiktatása alkalmából az ökumené jegyében: Vizi E. Szilveszter orvos, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke (katolikus), felesége, Ádám Veronika orvos, biokémikus (református), Kovács Ákos előadóművész, zeneszerző-szövegíró, énekes (katolikus), Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, producer, családvédelmi aktivista (katolikus), Gryllus Dániel zenész, a Kaláka alapító-vezetője (evangélikus), Schaffer Erzsébet újságíró (katolikus).

 

 

 

 

Utóbb megszereztük Kovács Ákos elmondott könyörgő imádságának teljes szövegét. Mivel kuriózumként hat ez a hitvalló hangütés egy neves hazai popsztártól, alább teljes terjedelmében közöljük a Kossuth-díjas Ákos alkalmi imádságát. Íme:

„Urunk, Istenünk!

Kérjük, bocsásd meg nekünk, hogy eltávolodtunk a bibliai emberképtől! Minden magát kereszténynek valló embernek van felelőssége ebben. Az Isten iránti tisztelet elhagyása az ember iránti tiszteletet is aláássa: már alig tartjuk szentnek az életet, következésképp’ nem szent a halál sem, sem a magunké, sem a másoké.

Kérlek, Uram, adj erőt, hogy visszatérjünk az emberi méltóság útjára, és legyen bátorságunk azon járni! Legyen merszünk imádkozni az evangélium hirdetőiért, akiknek hivatása, hogy az üdvösségre vezető utat megmutassák.

Imádkozzunk azokért a népekért, akik most harcban állnak, hogy a háborúskodás megszűntével békében élhessenek egymással.

Könyörögjünk azokért a férfiakért és nőkért, akik az ország és a város irányítását vállalták. Segítsd őket, hogy döntéseiket felelősség hassa át, és a rájuk bízottak javát szolgálják.

Urunk, élessz bennünk reményt!

Európa területén kultúrák közötti harc zajlik jelenleg is: adj erőt, hogy szembe tudjunk nézni a probléma nagyságával, és képesek legyünk kiállni magunkért, hitünkért, magyarságunkért.

Adj erőt, hogy parancsod szerint imádkozni tudjunk ellenségeinkért, rosszakaróinkért! Adj nekik lehetőséget a megértésre, a megtérésre!

 

Áldd meg mindazokat, akik oltárodnál gyűlnek össze. Imádkozzunk a legnagyobb családért, a keresztény Egyházért, hogy országhatárokon innen és túl békében éljen, és tagjait senki se korlátozza a szabad vallásgyakorlásban.

Urunk, Istenünk! Köszönjük neked mindazt a szeretetet, amit a családban kaptunk, és amit a magyar nemzethez tartozásunk jelent nekünk. Ne hagyj minket elszakadni egymástól, ne hagyd, hogy elszakítsanak Tőled.

Hallgass meg, Urunk.”

 

 

 

(Joó István, mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Ilyen egy igazi hungarofób magyargyűlölő – Bauer Tamás szerint sosem volt tengerpartunk

Hivatalos: Kálmán Szolga a DK új frakciószóvivője