in ,

Akkor itt a vége? Kamu Geri mehet kukásnak – Leszedhetik Karácsonyt a választási sakktábláról

A jászberényi időközi választás eredménye miatt sürgetővé válhatott a Gyurcsány-pártnak, hogy az előválasztás intézménye ellen kampányoljon

A jászberényi időközi választás eredménye miatt sürgetővé válhatott a Gyurcsány-pártnak, hogy az előválasztás intézménye ellen kampányoljon, hiszen a DK-s támogatás nélkül könnyedén újrázni tudó polgármester győzelme kapcsán felerősödtek a jelöltválogatót és a civil összefogást sürgető hangok, amelyek a pártok szerepvállalását is háttérbe szorítanák. Különös, hogy a napokban Jakab Péter osztott meg egy videót, amely a DK álláspontját visszhangozza a kérdésben.

 

 

Bár Gyurcsány Ferenc már az áprilisi választás után néhány nappal tartott beszédében arra utalt, hogy politikai leszámolásra készülhet a szivárványkoa­líción belüli ellenfeleivel, ám úgy tűnik, hogy a DK-vezér által beharangozott „zavaros hetek” jócskán elhúzódnak. Az ellenzék belső erőviszonyainak alakulása jelentős mértékben függhet attól, hogy tartanak-e előválasztást az önkormányzati voksolás előtt vagy sem. A válogató mellőzését favorizáló Gyurcsány-pártban aggodalmat kelthet a jászberényi időközi választás, amelyen a DK támogatása nélkül is könnyen újrázott a jobbikos polgármester, Budai Lóránt, ahogyan az is, hogy az ellenzéki politikusok egy csoportja, Márki-Zay Péterrel az élen azt hangoztatja, hogy civil jelöltekre van szükség az önkormányzati választáson, miközben a parlamenti pártok szerepét minimalizálnák a kampányban.

A DK-nak így sürgős lehetett az előválasztás elleni narratíva felerősítése. Érdekes módon ezt az álláspontot végül Jakab Péter hangosította fel a minap azzal, hogy egy videót tett közzé a Facebook-oldalán. Ebben azt fejtegette, hogy a valós támogatottsággal rendelkező pártoknak kellene megegyezniük a jelöltek személyéről, és hogy a casting tévút, hiszen tavaly is félresikerült ez a kísérlet, amelynek eredményeként Márki-Zay Péter lett a szivárványkoalíció közös miniszterelnök-jelöltje

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. – Dobrev Klára arról beszélt a DK árnyékkormányának a bemutatásán, hogy nem akarnak kompromisszumot kötni, mivel a DK „tisztán baloldali” programot képvisel, ez pedig szerinte összeegyeztethetetlen a többi ellenzéki párt egyéb ideológiai vonulatai­val – fejtette ki az elemző.

Kiszelly Zoltán szerint az előválasztást ellenző stratégiájával a DK Karácsony Gergelyt is megpróbálhatja kiiktatni a lehetséges baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok közül.

– Amennyiben nem előválasztáson dől el, hogy ki induljon jövőre a főpolgármesterségért, akkor Gyurcsányék is indíthatnak saját jelöltet. Elsősorban azok a nagyvárosok állhatnak Gyurcsányék célkeresztjében, amelyek élén pártháttér nélküli polgármesterek állnak, mint például Eger, Siófok vagy Miskolc. Annak fejében, hogy a DK nem indít saját polgármesterjelölteket, képviselői helyeket alkudhatnak ki, amivel pedig a Gyurcsány-párt beépülhet számos újabb önkormányzati struktúrába – fogalmazott az igazgató.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Mondtuk, hogy Meloni egy áruló! Átverte egész Magyarországot! Giorgia Meloni támogathatta a Magyarországnak küldendő EU-s pénzösszegek csökkentését?

Pilhál: az MLSZ üzeni: merjünk kicsik lenni!