in ,

Akcióban az ellenzék: vallási tévéműsort számoltak fel Szolnokon

Nem tagadta a magyar Nemzetnek adott válaszában Balogh Béla jászberényi alpolgármester, az MSZP helyi szervezetének elnöke

Nem tagadta a magyar Nemzetnek adott válaszában Balogh Béla jászberényi alpolgármester, az MSZP helyi szervezetének elnöke, hogy azzal fordult az október 13-i önkormányzati választás után a jászberényi ferences templom plébánosához: szerinte nem illik az október 23-i városi ünnepséghez a katolikus szentmise, és nem lenne jó, ha ezután is lenne egyházi szertartás a központi program részeként.

A szocialista politikus a lap kérdéseire azt közölte: alkalmanként találkozik és beszélget plébánosokkal különböző, kölcsönösen érdekesnek tartott témákról, és ezekből azt és annyit mond el a nyilvánosság előtt, amiben megegyeznek. Hozzátette azt is, hogy Tamás Zoltán, a Fidesz jászberényi frakcióvezetője – aki a Magyar Nemzetet tájékoztatta Balogh Béla kéréséről – egyetlen beszélgetésen sem volt jelen.

 

Az MSZP-s politikus megismételte, hogy nyilvánosan mindig mindenről elmondja a véleményét, amikor azt aktuálisnak tartja, és arra kért, kísérjük figyelemmel nyilvános megszólalásait. Egyúttal „tisztelettel” meghívott a jövő évi október 23-i városi ünnepségre, arról azonban nem beszélt, hogy annak része lesz-e a római katolikus szentmise vagy sem. Arra a kérdésre, hogy a történtek után kér-e bocsánatot, nem is válaszolt.

Közben a szolnoki közgyűlésben többségbe került, a gyurcsányistáktól a jobbikosokig terjedő balliberális koalíció kinevezte a Szolnok TV élére a keresztényellenes, balliberális érzelmű Tóth Józsefet, aki nem sokkal ezután minden előzetes egyeztetés nélkül megszüntette a Napi üzenet című ökumenikus vallási műsort

– adta hírül az Origó.

A műsor megszűnését óriási csalódással fogadta a helyi keresztény–konzervatív közösség és Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester is. Az internetes hírportál fontosnak tartotta megjegyezni: a különféle ellenzéki pártokat egységbe tömörítő, úgynevezett Szolnoki Többség vezéralakja, Szotyori-Lázár Zoltán, korábbi városi Jobbik-elnök semmit nem tett annak érdekében, hogy a keresztény műsor megmaradhasson, holott ő a Szolnok TV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. A Szolnoki Többség a Facebook-oldalán próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Indoklásuk szerint „szakmai szempontból elégtelen” volt a helyi tévén több éve futó Napi üzenet, ezért valamikor új műsorral fognak jelentkezni.

Magyar Nemzet; Fotó: MTI/Krizsán Csaba

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hagyjatok minket ünnepelni békében! Üzenet karácsonyra a balliberális oldalnak

Karácsonykor is vigyáznak ránk!! Az ünnepek alatt is biztosítja a határ védelmét a magyar rendőrség