in ,

Akcióban a baloldal – Több mint kétszáz éves épületet bontanának le az I. kerületben

A POLGÁRMESTER, HA AKARNÁ, MEGAKADÁLYOZHATNÁ A BONTÁST

A balliberális vezetésű első kerületben is lebontanának egy több mint kétszáz éves épületet. A budai Márványmenyasszony nevű étteremre a részleges bontási engedélyt már kiadták, pedig annak idején itt tartotta lakodalmát Széchenyi István és Wesselényi Miklós is – számolt be a Hír TV.

A riportban elhangzott, hogy

két világháború bombázását is túlélte, most mégis békeidőben rombolhatják le a budai Márványmenyasszony éttermet.

A részleges bontási engedélyt már ki is adták rá, az épülettel együtt pedig a kerthelyiség fáit is kivágják. Pedig a több mint kétszáz éves, mindvégig étteremként működő épületben tartotta lakodalmát például Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. A Budapesti városvédők elfogadhatatlannak tartják a rombolást.

A Hír TV megkereste az I. kerület balliberális polgármesterét, V. Naszályi Mártát is, miért nem akadályozzák meg a bontást és a fakivágást, de nem akart nyilatkozni. A kerület lapjának adott interjúban viszont a főépítész azt mondta, hogy az épület a műemléki feltételeknek nem felel meg, ezért jogilag nem tudják megakadályozni a bontást.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint azonban V. Naszályi Márta, ha komoly szándéka lenne rá, megakadályozhatná a bontást.

Böröcz László szerint ugyanis minden kerület a saját építési szabályzatában szabályozhatja a kerületben folyó építési munkákat.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Vajon miért hasonlítanak ezek ennyire egymásra?

Agyhalál – A Jobbik totál hülye: baloldali nyugdíjast ábrázolt „Orbán híveként” a Jobbik – Videó