in , ,

Akcióba lendült az Orbán-kormány! Különleges földgázkészlet beszerzéséről döntött a kormány

Különleges földgázkészlet beszerzéséről döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlönyből.

Különleges földgázkészlet beszerzéséről döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlönyből. A lépést az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus és a humanitárius katasztrófa indokolja, melynek hazánkra néző következményeit el kell hárítani. 

A szóban forgó földgázkészletet a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség tároltatja és értékesíti majd, valamit ez a szervezet lesz a tulajdonos is. A mennyiséget az energiapolitikáért felelős miniszter határozza meg, de a készlet maximális mennyisége 7 811 000 MWh lehet. A szövetség a különleges földgázkészletet a biztonsági készlettől elkülönítetten tartja majd nyilván.

A közlönyben az is olvasható, hogy Magyarország földgázellátásának biztosítása érdekében szükséges, úgy a miniszter rendeletben dönt a különleges földgázkészlet felhasználásáról, melynek fenntartása egyelőre 2023. március 1-jéig szól.

A beszerzést hitelből fedezik, amelyre kezességet vállal az állam. Ennek felelőse a pénzügyminiszter. A hitel összege a közlönyben megjelentek szerint 1,85 milliárd euró (ez közel 740 milliárd forint).

A közlönyben olvasható az is, hogy a hitelnyújtók kiválasztása – a finanszírozási ügylet sürgőssége miatt – nyilvános pályázat helyett több bank együttes hitelnyújtására irányuló ajánlatkéréssel valósuljon meg.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Hazudik a büdösszájú! Tordai Bence nyilvánvalóan hazudik: próbálja letagadni az engedély nélküli építkezést + videó

Németh Balázs: emlékszik valaki, hogy rendeztek-e 2009. augusztus 20-án Budapesten ünnepi tűzijátékot?