in ,

Áhá! Az ellenzéki polgármester már a Blokád c. filmet sem engedi levetíteni Budán! Itt tartunk 32 évvel a Rendszerváltoztatás után

Kiss László a jelek szerint rossz véleménnyel van a filmről, az alkotók értetlenül állnak a tiltás előtt, az önkormányzat tagad.

Október 20-tól látható a mozikban az 1990-es taxisblokádról szóló nagysikerű alkotás, a Blokád. Ezt szerette volna levetíteni a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület a Csillaghegyi Közösségi Házban, a csillaghegyi Csillag Moziban, ahova mindenkit szeretettel vártak, hogy közösen nézzék meg a Köbli Norbert forgatókönyve alapján készült filmet. A Csillaghegyi Közösségi Ház a III. kerületi önkormányzat tulajdonában van, a kerületvezetés a fenntartó is, ezen jogkörök alapján kaszálhatták el az ingyenes vetítést.

Nem várt akadály

A vetítés után az egyesület egy közönségtalálkozót is szervezett volna a film alkotóival, hogy közösen beszéljenek a műről és a 32 évvel ezelőtti eseményekről. Mindez azonban meghiúsult, ugyanis a Mandiner információi szerint a III. kerület DK-s vezetése nem támogatja a film leadását. Informátoraink úgy értesültek, a polgármester

nem enged olyan filmet bemutatni, amelyben gyalázzák Göncz Árpádot.

A film alkotóitól a Mandiner úgy értesült, hogy a volt köztársasági elnökkel kapcsolatban minden egyes részlet, minden mondat a hivatalos dokumentumok és feljegyzések alapján készült, így ez az állítás aligha állja meg a helyét.

Megkerestük az ügyben a III. kerületi önkormányzatot, és megkérdeztük, miért szabtak gátat annak, hogy levetítsék a közösségi házban a Blokádot, amire egy személyeskedésben gazdag levélben válaszoltak. Pénzes Dávid, az önkormányzat kommunikációs osztályának vezetője megkeresésünkre azt írta, hogy

a III. kerületi önkormányzat „nem úgy működik, mint egyes állami szervek, ahol például a nem megfelelő propagandát nyújtó médiumokat bezárják, kivásárolják, ellehetetlenítik”.

Úgy folytatta, az önkormányzatnál „alapvető demokratikus érték a szólás- és véleményszabadság”, és nem szólnak bele, hogy a mozik és művelődési házak mit vetítenek le.

 

Kiss László még országgyűlési képviselőként. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Tagadni, amit csak lehet

Pénzes szerint Kiss László DK-s polgármester „soha nem beszélt a film műsorra tűzéséről a Művelődési ház vezetőjével vagy bárkivel, aki jogosult lenne rendelkezni arról, mi legyen ott műsoron”.

Egyébként olyan információnk sincs, hogy a filmet bárki műsorra kívánta volna tűzni”

– fogalmazott a kerületi sajtóosztály vezetője.

Legyünk jóhiszeműek, valószínűleg elkerülte a III. kerület vezetését az alábbi plakát:

 

 

 

 

A kerületvezetés megjegyezte, hogy Kiss László pénteken egy magánbeszélgetés során elmondta véleményét a filmmel kapcsolatban, azonban „e magánszemély nem jogosult rendelkezni a művelődési ház műsoráról, és a beszélgetés sem a művelődési ház műsoráról szólt”.

Portálunk azon kérdésére, miszerint Kiss László látta-e a filmet, és ha igen, mi a véleménye róla, az önkormányzat kommunikációs osztályvezetője azt írta, nézzük el, de

polgármester úr eddig és ezután sem a Mandinerrel kívánja megbeszélni a véleményét egyes filmművészeti alkotásokról.

Majd hozzátette, Kiss László nagyon reméli, valamelyik csatornán leadják a kultikus olasz filmet, a „Legyetek jók, ha tudtok” című darabot.

Vagy mégis letiltotta?

Kocsis László Zoltán, a csillaghegyi Csillag Moziba szervezett program egyik szervezője a lapunknak megerősítette, valóban polgármesteri szintről érkezett a döntés, miszerint nem lehet levetíteni a Blokádot. Megtudtuk, a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület vezetője első körben nem is mert szólni a szervezendő filmvetítésről és közönségtalálkozóról, ám miután az információ eljutott a polgármesterhez, egy magánbeszélgetésen Kiss László jelezhette, nem támogatja az eseményt.

Nem tudom, egy történelemszakos tanár végzettségű ember hogy mondhat olyat, hogy ebben a filmben gyalázzák Gönczöt. Ez nem igaz”

– mondta lapunknak Kocsis László Zoltán. Kiss László egykor MSZP-s, immár DK-s polgármester 2004-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos középiskolai tanárként.

 

 

(mandiner.hu)

 

  

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Bréking! Lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Bayer Zsolt világosan fogalmaz: a szlovák külügyminiszter mondandója egy nagy rakás szar