in , ,

Agyhalál – Von der Leyen: Az Európai Bizottság az orosz kőolajimport fokozatos betiltását javasolja

Kedden Putyin írta alá a nyersanyagok exportjának tilalmát, szerdán az EU akarja betiltani az importot.

Az Európai Bizottság szerdán bemutatja a Oroszország elleni hatodik szankciócsomagot, amelyben az Oroszországból származó kőolaj importjának fokozatos tilalmára tesz javaslatot – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen, az Európai Parlament plenáris ülésén, az Ukrajnában zajló háború társadalmi és gazdasági következményeiről szóló vitán elmondta,

az EU hat hónapon belül szeretné fokozatosan megszüntetni az oroszországi kőolajbehozatalt, az év végére pedig a finomított olajtermékek importját is.

Az Európai Unió hatodik szankciós csomagja mások mellett olyan magas rangú katonatiszteket von az uniós megszorító intézkedések hatálya alá, akik háborús bűnöket követtek el Bucsában, vagy felelősek Mariupol ostromáért.

Ahhoz, hogy elfogadott szankciós csomag legyen ebből, minden európai uniós állam/kormányfőnek rá kell bólintania.

A megszorító intézkedések újabb csomagja továbbá a Sberbankot és két másik nagy bankot is kizárna a SWIFT néven ismert globális elektronikus fizetési rendszerből. Emellett három nagy orosz állami tulajdonú műsorszolgáltatónak tiltja meg az uniós műsorszórást minden platformon, kábelen, műholdon, interneten és okostelefonos alkalmazásokon keresztül egyaránt – közölte az uniós bizottság elnöke.

mti

 

Add tovább!

Bayer Zsolt a kárpátaljai támadásról: többek között ezért nem szállítunk fegyvert Ukrajnába

Hoppá! Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely az amerikai külügy szerint