in ,

Agyhalál – Vágó István megerősítette: Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát

Ez elképesztő

Vágó István megerősítette: Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát

Facebook-kommentben jelentette ki a DK-s politikus, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát. Ezt a kijelentését most megfejelte azzal, hogy szerinte nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének, mert ateista, nem hisz Istenben, és nem mondhat mást, mint ha valaki, aki ennyire látványosan hisz Istenben, azzal neki „nagyon sok dolga nincsen”, mert az élet alapvető kérdéseiről sem fognak tudni diskurálni.

Az atv.hu munkatársainak Vágó elismerte: valóban ő írta a szöveget. A Demokratikus Koalíció politikusa, Vágó István a következő kommentet főzte hozzá egy poszthoz a közösségi médiában:

Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok”.

A Facebook-posztról elsőként a Magyar Hírlap számolt be, mivel azonban nem csatolták a cikkben a bejegyzés linkjét, az atv.hu munkatársai megkeresték a korábbi műsorvezetőt, hogy valóban ő írta-e kommentet.

Vágó megerősítette, és hozzátetette: fenntartja a véleményét, amit egyszerűen azzal magyarázott, hogy mint ateista, nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”. Ezen azt érti, hogy a kaftános-pajeszos zsidók általában az Istennel való szövetségüket demonstrálják a ruházatukkal.

A DK-s politikus szerint nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének, mert ateista, nem hisz Istenben, és nem mondhat mást, mint ha valaki, aki ennyire látványosan hisz Istenben, azzal neki „nagyon sok dolga nincsen”, mert az élet alapvető kérdéseiről sem fognak tudni diskurálni. Már csak azért sem, mert szombaton is szeret autózni, és szívesen fogyaszt disznóhúst is, „amit amazok nem néznek jó szemmel”. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez vonatkozik-e a burkára, vagy rózsafüzérre, azt mondta, azok is beletartoznak, mint minden, ami a demonstratív vallásossághoz tartozik.

Forrás: atv.hu, fotó: blikk.hu

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Végső csapás az MSZP-re? – Szoci kémügy: részben fel kell oldani az iratok titkosítását

Elűzzük a telet: kezdődik a busójárás