in ,

Agyhalál – Német valóság: lekapcsolták a meleg vizet a hannoveri középületekben

Hannover az első nagyobb német város, ahol úgy döntöttek, lekapcsolják a meleg vizet

Hannover az első nagyobb német város, ahol úgy döntöttek, lekapcsolják a meleg vizet a középületekben, miután az oroszok kevesebb gázt küldenek Németországba.

Mostantól csak hideg víz folyik a csapokból és a nyilvános uszodák zuhanyzóiból, valamint leállították a köztéri szökőkutakat, és lekapcsolták a fontos középületek éjszakai díszkivilágítását – írja a 444.

A lap idézi Belit Onay polgármestert, aki  elmondta, 15 százalékkal szeretné csökkenteni a város energiafogyasztását. Áprilistól szeptember közepéig a középületek fűtését is leállítják, és a városban betiltották a hordozható légkondikat és fűtőtesteket.

 

Az orosz földgázszállítás bizonytalanságai miatt az Európai Unió tagállamainak energiaért felelős miniszterei kedden elfogadtak egy spórolási tervet. Eszerint a tagállamoknak arra kell törekedniük, hogy augusztus 1-től március 31-ig 15 százalékkal csökkentsék földgáz-felhasználásukat az elmúlt 5 év átlagához képest. A tervet egyedül Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nem szavazta meg.

(BBC)

 

(pestisracok.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Pilhál párhuzamot vont Kun Béla és Jakab Péter között – Joggal

Megszólalt Őpáááál elvtárs – “Öregember”, mondta a 61 éves Gyurcsány az 59 éves Orbán Viktornak…