in ,

Agyhalál – Matekozzunk együtt az index.hu-val

Úgyis jön az érettségi…matekra fel!

Ezzel a címmel jelent meg az index.hu friss cikke:


 

Egy bizonyos Tóth Gergely találta fel a matematika egy új, eddig a tudomány számára ismeretlen számítási módszerét. Brit tudósok még vizsgálják az új elméletet, de egyelőre ígéretes a hatalmas felfedezés.

A Tóth Gergely féle matek alapján csonka honban 14.6 millió magyar él! Ami lényegében jó jel, hiszen akkor többen vagyunk, mint tudtuk.

 

Vizsgáljuk meg az indexes Tóth-módszer féle matekot matematikafilozófiai szemszögből

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy a Gödel-tételek mennyire vonatkoznak erre az elméletre, de lehet meg is haladja azt az új felfedezés, és inkább Dummett és Prawitz-féle verifikacionizmus áll közelebb a nagy Tóth-sejtéshez. Lehet ez lesz az új, több évszázados Fermat-sejtés? Amennyiben a matematikafilozófia kereteit szétfeszítik az index.hu féle tudományos megközelítések, próbálkozzunk esetleg algebrai módszerekkel. Van egy olyan sejtésünk, hogy ez sem vezet majd eredményre. Ha az algebra is elvérzik a csatamezőn, esetleg igénybe vehetjük a számelmélet, netán a geometria súlyos tételeit. Ám mi előre megjósoljuk, hogy ugyanúgy csatát veszít mindkét terület a Tóth elmélet zsenialitásával szemben. Mi legyen hát? Az analízis rejtelmeit vegyük igénybe, netán a valószínűségszámítással próbálkozzunk? Nem, az sem hozza meg a megoldást….
Na, talán majd a térgeometria….püff neki.

Mi sajnos nem jutottunk megoldásra, mindenesetre örvendetes, hogy a tétel alapján így nézne ki a magyarság jelenlegi helyzete számokban:

Kerekítsük 10 millióra a magyar lakosság számarányát. Ennek alapján kiszámolható, hogy akik támogatják az érettségit, tehát a négyötöd, megkapjuk a 8 milliós számot, ennyien támogatják az érettségit Magyarországon. A kétharmad sajnos nem támogatja az érettségit, ami szintén a 10 millió fős lakosságra vetítve 6.6 millió. És most jön a CSODA: a kettőt ha összeadjuk, kijön a nem várt eredmény 14.6 millió fő él Magyarországon! Összegezve: a képlet alapján 10 millió magyarból 14.6 millió támogatja, vagy éppen nem támogatja a matek érettségit.

Fermat elbújhat.

Nincs másik Index.

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Oszt Covid Geri Budapesti Operatív Törzse mi a jó francot csinál???

Új rekord! Két perc alatt egyetlen igaz szava nem volt Gyurcsánynénak! – Videó