in ,

Agyhalál – Márki-Zay magyar katonákat és fegyvereket is küldene Ukrajnába

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a NATO-ra bízná a döntést.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay nem érez felelősséget azért, hogy még mindig nincs kész a közös lista – derült ki a Partizán minapi adásából, amelyben a baloldal miniszterelnök-jelöltje vendégszerepelt. A műsorban ugyanakkor nem ez volt az egyetlen téma, amelyet Gulyás Márton felvetett.

Márki-Zay Péter még katonákat is küldene Ukrajnába

A beszélgetés során Gulyás Márton arról kérdezte Márki-Zay Pétert, hogy miniszterelnökként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében. Válaszában Márki-Zay leszögezte:

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.”

A műsorvezető konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, hogy „akár katonai segítséget is biztosítanál-e?”

Márki-Zay először annyit mondott: „hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának”, azonban Gulyás ismét rákérdezett: „Akár katonait is?”

Márki-Zay Péter aláhúzta: „Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”.

„De egyelőre erről szó sincs” – tette hozzá a baloldali jelölt.

Az ATV műsorában kiderült az is: fegyvereket is adna Ukrajnának a baloldali jelölt

Az ATV Egyedes beszéd című műsorában az is kiderült, fegyvereket is adna Márki-Zay Péter Ukrajnának. Az adás során a műsorvezető megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, „ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?”

Márki-Zay Péter válaszában itt is leszögezte, szerinte „a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is.”

Tehát, amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben. Értem” – foglalta össze a műsorvezető.

Pontosan, azt kell, abszolút. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk” – hangsúlyozta a baloldal minisztelnök-jelöltje.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Putyin három követelést intézett Ukrajna felé

Agyhalál – Az ellenzék megszüntetné a TEK-et