in ,

Agyhalál – Már megint a fél világ Bidenen röhög – Pár órával Biden infrastruktúráról történő egyeztetése előtt összeomlott egy híd Pittsburgh-ben (képek)

Elég cseles időzítés volt ez a pittsburghi hídtól

A helyi rendőrség közleménye szerint a Pittsburghben található kétsávos híd helyi idő szerint reggel 7 óra környékén omlott össze, mindössze pár órával azelőtt, hogy Joe Biden amerikai elnök ellátogatott volna a városba, hogy megvitassa infrastrukturális törvényjavaslatát.

A helyszínre kiérkező mentőknek közel 46 métert kellett ereszkedniük a mélybe, míg mások emberi láncot alkotva segítettek kimenteni az embereket az összeomlott hídról félig lelógó buszból. Szerencsére nem érkezett jelentés halálos áldozatokról, habár a Sky News értesülései szerint legalább 10 ember megsérült a balesetben.

 

 

 

A híd összeomlása következtében gázszivárgás is történt a környéken, emiatt pedig pár közeli épületet ideiglenesen ki kellett üríteni, de még időben cselekedtek, így nem áll fenn a veszélye annak, hogy esetleg egy gázrobbanás is történik. A helyi tűzoltóparancsnok szerint 3-4 autó érintett a balesetben, és 10 embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

 

 

 

Mivel már korábban bejelentették az elnök érkezését az infrastrukturális törvényjavaslatának megvitatása kapcsán, a Fehér Ház közölte, hogy Biden ellátogat a városba, és nagyon hálás azoknak, akik ilyen gyorsan segítettek a bajban.

A híd összeomlása azonban sajnos tökéletesen példázza, hogy milyen rossz állapotban vannak az amerikai hidak, a közlekedési minisztérium szerint ugyanis jelenleg 3198 híd minősül rossz állapotúnak.

 

 

 

(Borbély Fanni, liner.hu)

 

 

Add tovább!

Szabó Tímea maga az élő nemzetbiztonsági kockázat – Ideje lenne egy C típusú átvilágításnak

Földi László: az új elnök asszony (EP parlament) eddigi tevékenysége az elfogadhatatlan irányzatok támogatásáról szólt