in ,

Agyhalál – Lopós Feri – Gyurcsány régóta tartja Bécsben vagyona egy részét

A Magyar Idők a pénteki számában azt írja, hogy már 2016-ban is volt számlája az osztrák elit bankban Gyurcsány Ferencnek.

Gyurcsány régóta tartja Bécsben vagyona egy részét

A Magyar Idők a pénteki számában azt írja, hogy már 2016-ban is volt számlája az osztrák elit bankban Gyurcsány Ferencnek. A bukott miniszterelnök több mint 180 millió forintot tartott a Schoellerbank AG-nál, erről azonban nem tájékoztatta a nyilvánosságot.

A botránnyal kapcsolatban Gyurcsány úgy védekezett, hogy a legújabb vagyonnyilatkozatában szereplő 605 millió forintos értékpapírtétel magában foglalja azt a 150 milliós befektetést, amelyet az osztrák pénzintézetben tart.

A politikus bevallotta, igazak a hírek és valóban van számlája egy osztrák elit banknál. A volt miniszterelnöknek a Schoellerbank AG-nál van több mint 150 millió forintja.

Fotó: MTI Fotóbank

Gyurcsány azzal magyarázkodott, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntetett 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része van csak Ausztriában. A Magyar Idők szerint a politikusnak legalább 2016 óta van számlája az osztrák pénzintézetben, 2016-ban 180 millió forint volt a számlán.

A tavalyi év végére nagyot csökkent a volt miniszterelnök vagyona, míg a 2016-os vagyonnyilatkozatában 641 millió árfolyamértékű értékpapír szerepelt, az 2017-ben csak 36 millió forint volt. A DK elnökének bruttó 227 958 055 forintot fizetett ki osztalék formájában az Altus Portfólió Kft., ezt ő elvileg értékpapírba fektette.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

SZÖVETSÉGESEK – Hazánk közép-európai szövetségépítésen dolgozik

ÁTTÖRÉS – Teljesen elpusztította a daganatokat egy új rákterápia