in , ,

Agyhalál – Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg

David Mackereth a brit egészségügyi szolgáltatónál dolgozott (NHS) egészen 2018. június 25-éig, amikor elbocsájtották állásából. A több mint 26 éve praktizáló orvos nem volt hajlandó a pácienseket a választott nemük alapján kijáró személyes névmással megszólítani. David Mackereth ugyanis abban hisz, hogy a nemet a biológia és a genetika határozza meg, mint ahogy a Bibliában is az szerepel, hogy Isten az embereket nőnek és férfinak teremtette.

A négy gyermeket nevelő orvosnak a személyzeti osztály írt egy e-mailt, amelyben az állt, hogy a a páciensekkel való kapcsolatfelvétel során a páciensek által választott nemnek megfelelő névmással kell megszólítani őket, ellenkező esetben a kapcsolatfelvételt zaklatásnak minősíti a 2010-es egyenlőségi törvény. A főnöke, James Owen azt kérdezte, ha egy 180 centiméter magas szakállas férfi azt kérné tőle, hogy az angol „he” névmás helyett annak női verzióját a „she”-t használja, valamint Mrs-nek szólítsa őt, akkor megtenné-e. Az orvos azt válaszolta, hogy nem. Elmondása szerint közölték vele, hogy nagyon valószínű, hogy el fogja veszíteni a munkáját, amennyiben nem változtat a véleményén. Így is lett, ezért a munkaügyi bírósághoz fordult.

 

 

Az 56 éves orvos szerint egy téveszme a transzneműség, amivel egyáltalán nem ért egyet.

A jelen politikai környezetben, néhány ember, köztük azok, akik úgy gondolják, hogy ők transzneműek, támadásként értékelik a nézeteimet. Azonban egy szabad társadalomban, ez nem elég indok arra, hogy cenzúrázzák a nézeteimet és arra kényszerítsenek, hogy a saját világképemmel ellentétesen cselekedjek – írta dr. Mackereth közleményében. Megjegyezte, hogy tisztában van azzal, hogy egyes férfiak és nők úgy gondolják, hogy csapdába estek egy idegen testben, és nem kérdőjelezi meg az őszinteségüket, azonban a transzneműségre csak nem rég tekintenek normális értékként, ami politikai nyomás eredménye, nem pedig tudományos bizonyítékoké.

Az ügyet illetően azonban még nem született döntés, a tárgyalás jövő héten folytatódik, melyben a Keresztény Jogi Központ (CLC) nyújt segítséget David Mackereth-nek. Az 56 éves férfi szerencsére hamar talált munkát, azóta sürgösségi orvosként dolgozik Shropshire-ben.

(Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Beindította Soros a riadóláncot: 200 álcivil szervezet támadja a Fidesz jelöltjét

Vége! Nem nézünk több James Bondot – Fekete nő lép James Bond helyébe