in ,

Agyhalál – Kandában is megveszett mindenki – Kanada rákapcsol: újabb szankciókat és Leopard 2-es tankok küldését jelentette be

„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát, amikor elindította a háborúját” – jelentette ki Justin Trudeau.

Kanada újabb szankciókkal sújt orosz jogi és magánszemélyeket, és további négy Leopard 2 típusú harckocsit küld Ukrajnának – jelentette be  Justin Trudeau kanadai miniszterelnök pénteken, az Ukrajna elleni orosz invázió évfordulóján.

Az új büntetőintézkedések százhuszonkilenc magánszemélyt – közöttük miniszterelnök-helyetteseket és más tisztségviselőket -, valamint hatvanhárom jogi személyt sújtanak. Kanada továbbá páncélozott mentőjárművet és több mint 5000 lőszert küld Ukrajnának az Oroszországgal szembeni védekezéshez.

„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát,

amikor elindította az agressziós háborúját”

– jelentette ki Justin Trudeau. „Alábecsülte az ukránokat, és alábecsülte barátainak a szolidaritását szerte a világban (.), ma azonban erősebbek és egységesebbek vagyunk, mint valaha”.

Ottawa megtiltotta „az elektronika területén használt egyes vegyi anyagok exportját Oroszország részére, csakúgy, mint az orosz fegyverek importját. Előzőleg Kanada bejelentette, hogy több mint 32 millió kanadai dollár (8,46 milliárd forint) értékben nyújt támogatást aknamentesítéshez, valamint vegyi, biológiai, sugár- és nukleáris fenyegetések elleni védelemhez.

(MTI)

 

Ferenc pápa tárgyalásra hívta fel az oroszokat és az ukránokat

Věra Jourová: „Magyarországgal szemben túl korrektek vagyunk” – Mi is veled, Vera!