in , ,

Agyhalál – Évente ötszázezer menekültet hozna Európába Soros egyik „civilje”

Évi ötszázezer menekült Európába történő behozatala abszolút megoldható volna, s még konjunkturális haszna is lenne – nyilatkozta néhány hete az ÉS-nek az Amnesty International Magyarország igazgatója. Iván Júlia arról panaszkodott, hogy erre egyre kevésbé van politikai akarat, ellentétben az európai partokat védő hadihajókkal és pengés kerítések építésével.

Évi ötszázezer menekült Európába történő behozatala abszolút megoldható volna, s még konjunkturális haszna is lenne – nyilatkozta néhány hete az ÉS-nek az Amnesty International Magyarország igazgatója. Iván Júlia arról panaszkodott, hogy erre egyre kevésbé van politikai akarat, ellentétben az európai partokat védő hadihajókkal és pengés kerítések építésével.

Az európai menekülthelyzetről, a „civil” szervezetek kormányok általi vegzálásáról, a nemzeti konzultációról és Ahmed H.-ról is kérdezte nemrég az Élet és Irodalom Soros György egyik civil szervezetének, az Amnesty International Magyarországnak (AI) a vezetőjét. Iván Júlia az interjú elején arról beszélt, hogy nem igaz az, amit a nemzeti konzultáció állít, mely szerint egy bűncselekmény elkövetésekor ők enyhébb elbírálást követelnek a menekültek esetében, mint ha azt magyar állampolgárok követnék el. Ahmed H. (ő az, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre – a szerk.) – szabadon bocsátását nem ezért követelték, hanem azért, mert szerintük

elfogadhatatlan, hogy három szilárd tárgy eldobásáért valakit terrorcselekménnyel vádoljanak.

Az igazgatónő hozzátette: a Magyar Helsinki Bizottsággal ellentétben ők nem perelik be a Miniszterelnöki Kabinetirodát a kérdőívben szereplő „félrevezető állításokért és valós tények hamis színben való feltüntetéséért”, de egy „ellenkonzultációs” kampányt indítanak, hogy felhívják a figyelmet az „igazukra”.

Iván Júlia az ún. „civil törvénnyel” kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormány kimondottan el akarja lehetetleníteni a civilek munkáját, ami elsősorban azért probléma, mert így az általuk képviselt célok helyett a saját fennmaradásukért és kollégáik egzisztenciájáért kell küzdeniük.

Arra a kérdésre, hogy szerinte miért hagyja hidegen az európai vezetőket az, hogy az Európába igyekvők – főként líbiaiak – milyen helyzetek, állapotok elől menekülnek, Iván Júlia úgy válaszolt: az európai vezetők szeretnék újra felvirágoztatni az európai–líbiai kapcsolatokat, hogy könnyebben tudják visszatuszkolni Líbiába az Európába induló hajókat, illetve megakadályozni az elindulásukat, „amit a líbiai parti őrség gyakran úgy old meg, hogy már helyben, maga lövi ki, süllyeszti el ezeket, és öli tengerbe a rajta összezsúfolódott embereket”.

Tehát sajnos úgy tűnik, hogy abba a populista hullámba, ami ma Európát elönti, és különösen azoknak az európai országoknak a politikájába, amelyek mindenáron menekültektől mentesen akarnak élni, az az alku is belefér, hogy valamilyen mocskos rezsim tartóztassa fel ezeket a szerencsétleneket.

Ezért az Amnesty (…) megpróbál javaslatokat is tenni arra, hogyan lehetne az ilyen szörnyű alkuk helyett a védelemre szoruló embereket valamilyen védett rendszerben, valamilyen mechanizmus révén, legálisan eljuttatni Európába

– tette hozzá az igazgatónő. Iván Júlia szerint ezt szolgálná egyébként az ENSZ áttelepítési programja is.

De erre úgy látszik, nincs elég erőforrás, csak hadihajókra, amelyek az európai partokat védik a menekülők lélekvesztői ellen, és pengés kerítésekre, amelyek háborús övezetekből érkezett, sok esetben megkínzott és traumatizált szerencsétlenek, köztük kisgyermekes családok és terhes anyák ellen védik a migránsokat életben sosem látott, de tőlük rettegő magyarokat.

Az igazgató szerint abszolút megoldható lenne, hogy évente előszűréssel, biztonságban áthozzanak Európába ötszázezer menekültet egy évben.

Ennek a költségek mellett van konjunkturális haszna is, lehet erre beruházásként tekinteni, és az unió adott államai ezzel élhetnének. Csak sajnos a terjedő populizmus viszonyai között egyre kevésbé van erre politikai akarat

– fogalmazott Iván Júlia, hozzátéve, hogy úgy nagyon nehéz alternatívát felmutatnia a civil szervezeteknek, hogy a döntéshozók nem engedik őket a döntések közelébe.

Forrás: Élet és Irodalom, fotó: The Budapest Beacon

 

(pestisracok.hu)

 

Na végre ez is ki lett mondva – A Soros-hálózat tevékenysége nemzetbiztonsági kockázat

KÖSZÖNJÜK BALOLDAL! – 60-70 milliárd forint bírság fenyegeti Magyarországot a baloldal miatt