in ,

Agyhalál – Egy Soros-pénzelte oldal mondaná meg, melyik hír igaz és melyik nem

Franciaországban is nagy erőket mozgósít a milliárdos spekuláns.

CheckNews nevű francia oldal, mely a balliberális Liberationnak az egyik projektje, bejelentette, hogy ötvenezer dolláros támogatást kaptak a Nemzetközi Tényellenőrző Hálózat(International Fact-Checking Network) nevű szervezettől, ami mögött a Soros György alapította Poynter Intézet áll.

Az oldal tavaly, a franciaországi elnökválasztási kampány során indult és arra használják, hogy az olvasó közvetlenül az újságíróktól megkérdezhesse, hogy egy hír, amit olvas, az igaz-e vagy sem. Természetesen az oldal szerkesztői kénye-kedve szerint eldönthetik egy hírről, hogy melyik kategóriába sorolja. A Breitbart szerint az olvasóknak részletes indokkal is szolgálnak.

A választások idején több ezer kérdés érkezett hozzájuk.

A tudósítások szerint az oldal nem áll meg a terjeszkedésben, állítólag az észak-afrikai országokban is igénybe lehet majd venni a szolgáltatást.

Fotó: AFP

A médiával foglalkozó szervezetek különböző országokban már most is összedolgoznak különböző nyomozások során. Ugyanezt próbáljuk mi is tenni a tényellenőrzéssel”

– mondta Pauline Moullot, az oldal projektvezetője.

Poynter Intézet büszkén jelöli meg a honlapján, hogy az egyik legnagyobb támogatója a Nyílt Társadalom Alapítvány, amibe tavaly Soros György 18 milliárd dollárt invesztált.

Németországban is működik egy hasonló szolgáltatás, a Correctiv. Az oldalba közvetlenül 26.884 eurót a Nyílt Társadalom Alapítvány és további 114 ezer eurót egy holland alapítvány rakott, ami szintén ott van Soros György kifizetőlistáján.

(Bokor Gábor, 888.hu)

BRÉKING! – Megszületett Orbán Viktor második unokája

Íme az első kép Orbán Viktor második unokájáról!