in , ,

Agyhalál – Döbbenetesen nagyot hazudott Soros Orbánról

Soros György újabb magyarellenes kirohanásában a Financial Times hasábjaiban hazudott hatalmasat, amikor azt mondta: Orbán Viktor édesapjának tulajdonában van a teljes magyar kőfejtés és agyagbányászat

„Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy kvázi monopóliumot biztosított neki útépítési anyagokra, amivel hatalmas vagyonra tett szert. Ekkor kezdte kiépíteni a maffiaállamot. Ekkor szerezte meg igazán a hatalmat” – mondta Soros György amerikai tőzsdespekuláns az elviekben mértékadónak mondott Financial Times című lapnak, amely sajnos kritika vagy kommentár nélkül leközölte a nyilvánvaló hazugságot.

Fotó: MTI Fotóbank

Ugyanis a leírtakkal szemben az az igazság, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben 311 cég foglalkozott Magyarországon fő tevékenység szerint kőfejtéssel, illetve homok- és agyagbányászattal. Az ebből az ipari tevékenységből származó összes nettó árbevétel ebben az évben pedig 50,2 milliárd forint volt.

Orbán Viktor édesapjának a cége, a Dolomit Kőbányászati Kft. nettó értékesítéseinek árbevétele 2015-ben 3,193 milliárd forint, 2016-ban pedig 2,2 milliárd forint volt. A kettő átlaga alapján a kft. piaci részesedése 4-6 százalék között van.

Vagyis szó sincs monopóliumról.

Az Origo megjegyzi, ha a Financial Times kíváncsi lett volna az igazságra, akkor a KSH angol nyelvű kiadványai között megtalálta volna a pontos adatokat, de a cikk készítőjét valami kifürkészhetetlen oknál fogva a valóság nem érdekelte.

 

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Orbán Viktor: „Újratervezésre van szüksége Európának”

V4: négy sikeres állam, négy sikeres történet