in ,

Agyhalál – Detti és a lyukas zoknis lódoktor a Momentum csicskája lehet!

Szél és Hadházy a Momentum jelöltje lehet a 2022-es parlamenti választáson

Közös sajtótájékoztató tart csütörtökön a Momentum elnöke és Hadházy Ákos, Szél Bernadett valamint Szabó Szabolcs (a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség tagjai), ahol a HVG információi szerint együttműködésük formalizálását jelentik be. A lap szerint Hadházy és Szél a Momentum jelöltje lehet a következő országgyűlési választásokon. 

Arról ellentmondásosak az információk, hogy ez szövetségkötést jelent, vagy azt, hogy a képviselők belépnek a pártba, de Hadházy, Szél és Szabó a Momentum minden jel szerint a Momentum jelöltje lesz a 2022-es parlamenti választáson. Illetve első körben az előválasztáson, amennyiben azt mindenhol megtartják, vagy a politikusok olyan körzetben indulnak, ahol ez indokolt. Szabó 2018-ban egyéniben nyert Csepelen – írta a HVG.

Az ötlet nem új: Fekete-Győr András egy éve arról beszélt, reméli, hogy 2022-től egy politikai közösségben folytatják Botka Lászlóval – aki akkortájt lépett ki az MSZP-ből –, Hadházyval és Széllel. Akkor is elég tágak voltak a lehetőségek: ez jelenthetett volna közös frakciót, vagy azt, hogy a felsorolt politikusok belépnek a Momentumba. Az összeállást az is indokolhatja, hogy az ellenzék 2022-ben minden egyéni választókerületben egy közös jelöltet akar állítani, és a HVG tudomása szerint felvetődött, hogy csak párttagok induljanak – írják.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Pompeo biztos a dolgában: békés lesz az átmenet a második Trump-kormányhoz

Feri öszödi démonjaival harcol – A milliárdos Gyurcsány fejében már összeomlott az Orbán-kormány