in ,

Agyhalál – Cseh Katalin is beszállt az Ukrajnába fegyvereket szállítani akaró balosok táborába

A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin is egyértelműen amellett kampányol, hogy Magyarország küldjön fegyvereket Ukrajnának.

A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin is egyértelműen amellett kampányol, hogy Magyarország küldjön fegyvereket Ukrajnának. Szerinte hazánknak támogatni kell az ukránokat mindenben, amit tenni akarnak. Ez a kijelentés is illeszkedik a baloldal háborúpárti retorikájába, amivel veszélybe sodornák Magyarországot – emlékeztet rá cikkében az Origó.

 

Az ukrajnai háborús konfliktus kezdetétől követelik a baloldali politikusok, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és akár katonákat is a frontvonalba – írja az Origó.

A háborús hangulatkeltésben élen járt a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin. Március elsején az alábbiakat mondta a közösségi oldalán megjelent videóban.

Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból hát alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs. Szóval, hogy az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút.

A Momentum EP-képviselője ezzel egyértelművé tette, hogy szerinte Magyarországnak is fegyvereket kellene szállítani Ukrajnába – olvasható az Origón megjelent cikkben.

A portál cikke kitér arra is, hogy Cseh Katalin néhány mondattal később megerősítette:

nekünk, európaiaknak ott kell állnunk Ukrajna mögött minden egyes lépésben, amit tenni akarnak.

Ez a háborúpárti kiállás jellemzi a teljes baloldalt, élén Márki-Zay Péterrel, Gyurcsány jelöltjével. Emlékezetes, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester zavaros nyilatkozataiban újra és újra megerősíti, hogy fegyverekkel segítené Ukrajnát.

Ismert, hogy a Gyurcsány-lista vezetője, Márki-Zay Péter több alkalommal is azt mondta, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania Ukrajnába, és ha a NATO úgy kívánja, akár magyar katonákat is háborúba kellene küldeni.

Márki-Zay később tagadni próbálta a kijelentéseit, sőt a kormányt vádolta alaptalanul azzal, hogy fegyvereket szállít Ukrajnába, de egy múlt csütörtöki lakossági fórumon, Kiszomboron ismét megerősítette, hogy szerinte Magyarországnak kötelessége lenne fegyverekkel támogatni a háborúban Ukrajnát.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje március 4-i, nyíregyházi fórumán is azt mondta, hogy Magyarországnak is szerepet kell vállalnia az orosz–ukrán konfliktusban.

Nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot […] Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandók, ezek a magyarokat védik Ukrajnában

– mondta Márki-Zay Péter a fórumon. A baloldal jelöltje akkor hozzátette, szerinte Orbán Viktor hazudik, amikor azt mondja, hogy fegyverek küldésével veszélynek tenné ki Magyarországot. Márki-Zay azt is elmondta az eseményen, hogy szerinte az ukránok Orbán Viktort tartják felelősnek a háború kirobbanásáért. Ez utóbbi kijelentése – túl az abszurditásán – rendkívül veszélyes is, hiszen alkalmas arra, hogy a kárpátaljai magyarok ellen hangolja az ukránokat – idézi fel a korábban elhangzottakat az Origó cikke.

 

 

A háborús hangulatkeltésben élen járt Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke is, aki egy lakossági fórumán arról beszélt, hogy magyar katonákat küldenek a frontra. Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott:

Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük […] hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék […]. Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mert ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta.

 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV-ben fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt: „Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek.” Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.

Egy régi baloldali káder is csatlakozott a kardcsörtetéshez, ráadásul Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere két nappal a háború kitörése előtt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

 

Az Origó cikke felidézi azt is, hogy a fegyverszállítások tényét az orosz kormány úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, vagyis előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Anonymous jelentkezett: Karácsony Gergely nyári kampányát is a kenőpénzbotrányba keveredett baloldali háttérember intézte + videó

Miért kell napokig elemezni, hogy mennyire vezetünk? Miért nem mozgósítunk helyette?