in , ,

Agyhalál – Az ukránok saját boltjaikat kezdték kifosztani! Mire számítottak a fegyverosztogatás után? Videó

No komment

Az 1956-os forradalom idején Budapesten a kitört kirakatokba nem ment be senki, nem fosztogattak, pedig civilek kezében is volt fegyver, sőt! 

Ez nemcsak kitaláció, hanem a valóság.

 

„A forradalom tiszta, nincs rablás, ez szintén biztos”
A forradalmat testközelből átélő zsurnaliszták realista és – soraikból kiolvashatóan – elismerő hangnemben írtak a pesti forradalmárok kitartásáról, céljaik tisztaságáról és példamutató viselkedésükről (rendfenntartás, fosztogatás megakadályozása). Hanna Adamiecka, a Sztandar Młodych tudósítója fontosnak tartotta kiemelni: „A (kitört) kirakatokban ugyanolyan rendben sorakoznak az áruk, mint három héttel ezelőtt, akkori budapesti tartózkodásom idején”.

Bogusław Reichhardt, a Gazetta Zielonogórska hasábjain az egyik forradalmárt idézve jelzi a becsület meglétét: „Senki sem lop (…) Nincs rablás, az üzletek nappal nyitva tartanak. Előfordult, hogy amikor az utca ezen oldalát lőtték, betört egy ékszerüzlet kirakatüvege. A felkelők és a lakosság egy csoportja zsákba gyűjtötte az órákat és a többi értékes dolgot, listát készítettek róluk, és a házfelügyelőhöz vitték megőrzésre”.

– olvasható a melano.hu-n.

 

 

Ezzel szemben mi történik Ukrajnában? Nagytudású Zelenszkij kiosztott több tízezer fegyvert a civileknek, és most már el is kezdtek annak rendje és módja szerint fosztogatni:

 

 

 

Erről ennyi.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Orbán: nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!

Az oroszok elsöprik az ukránokat – Orosz védelmi tárca: több mint 800 ukrán katonai objektumot semlegesítettek