in ,

Agyhalál – Álhírt terjeszt a Jobbik – Nem lesznek postabezárások

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke nemrégiben azzal riogatott, hogy tömegesen fognak bezárni a vidéki posták

 

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke nemrégiben azzal riogatott, hogy tömegesen fognak bezárni a vidéki posták, azonban erre hétfői közleményében cáfolt rá a Magyar Posta: jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma.

A Magyar Posta Zrt. Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat, ezt megalapozatlan rémhírnek nevezte.

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, a postai szolgáltatások pedig országosan széles körben elérhetők

– hangsúlyozták. Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden 1000 fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte – szögezték le. Megjegyezték: egyes esetekben előfordulhat, hogy a Magyar Posta szándéka ellenére változtatni kell egy posta elérhetőségén vagy működésén, ilyen esetben mindig időben értesíti az érintett önkormányzatot, és egyeztet a megoldási lehetőségekről, figyelembe véve a lakossági igényeket is.

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Philip nagyon kiakadt: Fegyőr szerint Hadházy védőszent

Sajtóklub – Bencsik: az RTL a legalpáribb propagandát folytatja – videó