in ,

Agyhalál – A jelöltséggel Czeglédy akár az országot is elhagyhatja

Ha Czeglédy Csaba hivatalosan is képviselőjelölt lesz, már a jelöltté válás pillanatától mentelmi jog illeti meg

Ha Czeglédy Csaba hivatalosan is képviselőjelölt lesz, már a jelöltté válás pillanatától mentelmi jog illeti meg, így szabadon távozhat a börtönből- nyilatkozta Híradónknak ifjabb Lomnici Zoltán.

Az alkotmányjogász hozzátette: a mentelmi jog természetesen a jelöltek esetében ugyanúgy felfüggeszthető, de amíg a bíróság ismét döntést hoz a kényszerintézkedés elrendeléséről, a milliárdos adócsalással gyanúsított politikus szabadlábon maradhat. 

Független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választásokon – jelentette be levelében Czeglédy Csaba, aki ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik eljárás. A szombathelyi politikus úgy fogalmazott, azért nem pártcsaládja jelöltjeként indul, mert nem akarja támadásoknak kitenni őket.

Amennyiben Czeglédy hivatalosan is jelöltté válik, mentelmi jog illeti meg, így szabadon távozhat a börtönből, sőt akár az országot is elhagyhatja – tájékoztatott Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Kétségtelen tény, hogyha valaki úgy dönt, hogy képviselőjelöltként indul, összeszedi az ötszázdarab ajánlást és nyilván aktivistákon, segítőkön keresztül és úgynevezett igazolt képviselő jelölté válik, onnantól megszűnik vele szemben a büntetőeljárás, hiszen mentelmi joga keletkezik és egyúttal minden a büntetőeljáráshoz tapadó kényszerintézkedés is megszűnik. A mentelmi jog aktív megléte esetén tettenérés körülményét leszámítva nem lehet kényszerintézkedést foganatosítani az érintettel. Tehát, az is előfordulhat, hogy valaki egy ilyen különleges helyzetben külföldön köt ki
– nyilatkozta az ECHO TV Híradójának Ifjabb Lomnici Zoltán.

Az MSZP Nemény Andrást indítja ugyanabban a választókerületben Szombathelyen, aki már meg is kezdte kampányát. A szocialisták elnöke azt mondta, Czeglédy már nem tagja a pártnak, ezért nem okoz konfliktust a számukra.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke Híradónknak azt mondta: Czeglédy Csaba felfüggesztette a párttagságát, nem tagja a szocialista pártnak, saját döntést hozott, a szocialista párt őt erre nem kérte.

Mivel Czeglédy Csaba jelenleg börtönben van, ezért kampányát Mécs Imre volt SZDSZ-es, majd MSZP-s politikus és felesége segíti, ők várják majd azokat, akik támogatják a szombathelyi képviselő indulását.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó

(forrás: www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szakértő: A szocik az elmúlt négy év legnagyobb vesztesei

Allahozó Gaby sivalkodik – Börtönnel fenyeget a Jobbik