in , ,

Agyhalál: a DK-s szekta évente egyszer kihirdeti magáról, hogy „történelmi csúcson” vannak

„Történelmi csúcson a DK”, avagy a reciprok valóság

Gyurcsány Ferenc legújabb fészes megosztása szerint „Történelmi csúcson a DK.”
Azzal nincs bajom, hogy a Demokratikus koalíció pártirodáinak fiókjaiban elfekvő szórólapok és a valósággal a legcsekélyebb köszönő viszonyt nem ápoló propagandaanyagok hevernek, de, hogy évente töretlen önbizalommal és a legcsekélyebb változtatás nélkül húzzák elő őket a fiókból, ez azért elgondolkodtató a píár csapatuk fantáziátlanságát illetően.

Egy gödör alján álló létra tetején a fején egyensúlyozó akrobata perspektívájából a gödör alja valóban csúcsnak tűnik, de ritka holló a valóság ilyen formán való leképezése, persze a DK prominenseit leszámítva.

De kezdjük az elején, mert József Attilát idézve „csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.”

2020 09 30-án Dobrev Klára közölte „Történelmi csúcson a DK.”
2021 06 27-én Gyurcsány Ferenc közölte „Történelmi csúcson a DK.”
2023 05 11-én Gyurcsány ismét kiplakátolta a közösségi oldalára „Történelmi csúcson a DK.”

A közel 3 évet lefedő DK-s csúcsidőszak időszak alatt 2022 04 03-án volt egy országgyűlési választás, ahol a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmet aratott a történelmi csúcson levő ellenzéken és annak legerősebb pártján, a DK-n. Ebből következően a fenti 3 állítás egész egyszerűen nem igaz.
3 éven keresztül történelmi csúcsról beszélni a DK-nál úgy, hogy se a történelem nem hirdeti ezt a szárnyalást, ráadásul nemhogy csúcs, de még egy vakond által túrt dombocska se látszik se közel, se távol – aminek a tetejére kitűzhetnék, na nem a magyar, hanem mondjuk az uniós zászlót – így csúcsról beszélniük enyhén szólva is vészes arány és szereptévesztést jelent. Viszont jól hangzik, noha a valósághoz kevés köze van. Attól, hogy a „ki tud többet a másik ellenzéki párt tagságából elszipkázni” háziversenyében az utóbbi időben a DK teljesített a legjobban, az nem történelmi csúcs, hanem a dezertőrök mezei szégyene eddigi pártjaikkal szemben, na de ez már legyen az ő problémájuk.

Nem tudom, hogy esetleg nem a kudarcos múltjuk történelmi csúcsaira gondolt-e a Gyurcsány házaspár, mert abban az esetben a komplett ellenzéki gittegylet negyedszeri 1/3-os harmatossága valóban csúcsot jelent a hazai politikatörténet demokratikus viszonyai között.
A gyurcsányi relációban a Fidesz-KDNP stabil társadalmi elfogadottsága a gödör aljánál is mélyebb kudarcot feltételez a kormánypártot illetően. Persze ne feledjük a létrán, a fején egyensúlyozó ember látószögéből megítélni a Fidesz helyzetét és sikerét, ahonnan tetszik vagy sem, de a DK-s önmagasztalás reciproka integet.

Történelmi csúcson a kormányzópárt van, az ellenzék pedig a béka hátsója alatt. Fejen állva persze ez valóban úgy tűnhet, mintha fordítva lenne, még az olyan politikai árnyék-tótumfaktumoknak is, mint a Gyurcsány házaspár.

Bognár Zsolt /Parabolha Fb/

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Figyelem! Országos esőzés van, ezért nem lesz ma kordonbontás a Karmelitánál!

Sivalkodás, in-dulj! Az MCC megvásárolja Ausztria vezető magánegyetemét