in ,

Agyhalál – 10 ember börtönbe zárt egy Orbán bábut a Kossuth téren

Megkezdődött a szokásos tavaszi tüntiszezon

Börtönbe zárták Orbán Viktort és nagyon boldogok voltak ettől (PS-videó!)

 

Megkezdődött a szokásos tavaszi tüntiszezon a Kossuth téren, egyelőre azonban a “csekély érdeklődés mellett” – jelző is barokkos túlzás a résztvevők számát tekintve. A pénteki demonstráció után azt gondoltuk, hogy nem tud meglepetés érni bennünket. Tévedtünk. Az oktogoni goa-partyban végződő tiltakozó megmozdulásokról rendszeresen tudósító PestiSrácok.hu a szombati “Orbán Viktort börtönbe zárjuk”- elnevezésű tüntetésen is jelen volt, hogy Önök, kedves olvasók és nézők, ne maradjanak le a gigantikus jelenetről, amely egyébként annyira abszurdra sikerült, hogy bármelyik újhullámos filmalkotó megirigyelte volna, de Kusturica egészen biztosan. 

A távollétében akarták börtönbe zárni Orbán Viktort a Kossuth téren azok a demonstrálók, akik szerint a miniszterelnök olyan bűncselekményeket követ el a magyar nép ellen, mint például a civil szervezetekről szóló törvény megalkotása vagy a Stop Soros.

A “Fiatalok a demokráciáért” elnevezésű csoport szombatra meghirdetett rendezvényre nehéz jelzőket találni: a szervező, László Olivér élő bejelentkezésekkel szórakoztatta magát és próbálta meggyőzni a láthatatlan virtuális sokaságot, hogy csatlakozzanak hozzá és együtt küldjék börtönbe a magyar miniszterelnököt, miközben segítői (4-5 ember) megpróbáltak összetákolni egy bábparavánra emlékeztető állványt, amiből aztán néhány óra alatt sikerült is kemény munkával egy kalitkára hasonlító építményt produkálni. Ezt fekete vászonnal körbetekerték és mint később kiderült, ebbe akarták bezárni Orbán Viktort, aki jelenleg nem a Kossuth téren, hanem Kínában tartózkodik.

De ez sem szegte kedvüket és előhúztak egy bábut, ami elsőként a Ponyvaregényből jól ismert figurára, a “Bénára” hasonlított, majd ezt is sikerült áthidalniuk azzal, hogy Orbán Viktor arcmását celluxszal felragasztották arc gyanánt, majd a bábu fejét körbetekerték egy sállal, amit tényleg nem sikerült elsőre értelmeznünk, miért tették. A szervező kitartóan és lelkesen várta a tömeget, de a téren még a rendőrök és a turisták is többen voltak, mint azok, akik Orbán Viktort börtönbe küldenék.

A láthatatlan háttérerősítés laza két óra után meg is érkezhetett, mert kezdetét vette a szürreális performansz. A jelenlévő néhány ember egyszer csak népbírósággá alakult, a kis csoportosulás pedig nagyon határozottan börtönre ítélte a miniszterelnököt, majd a bábut egy laza mozdulattal bedobták a kalitkába és akkor nagyon boldogok voltak néhány pillanatra.

Közben egy másik tüntetés is átvonult a Kossuth téren. Ennek egyik aktivistája közölte, hogy nekik semmi közük a parlament előtt feltűnősködő néhány emberhez, mert azok “pancserek”. Videós összeállításunkból azt is megtudhatja, hogy miért van Magyarországon diktatúra és miért csalta el a választást a Fidesz. Vagy mégsem?

Operatőr: Ragács András, szerkesztő-riporter: Jurák Kata

PestiSrácok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megdöbbent Bangóné kijelentésének hallatán a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Friss! Szélsebesen terjed ez a videó a neten Bangóné patkányozásáról – videó