in ,

Agybaj – Tordai Bence: a Fidesz az erőszak kultúráját képviseli

Tordai Bence (Párbeszéd) az erőszakmentesség világnapján arról beszélt, hogy míg a Fidesz az erőszak kultúráját, addig a Párbeszéd az erőszakmentesség világát képviseli

Tordai Bence (Párbeszéd) az erőszakmentesség világnapján arról beszélt, hogy míg a Fidesz az erőszak kultúráját, addig a Párbeszéd az erőszakmentesség világát képviseli.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Szerinte a Fidesz gazdasági erőszakot tett a magyar embereken a többi között akkor, amikor fenyegetéssel kicsalta a nyugdíjmegtakarításokat, amikor bevezette a “világ legigazságtalanabb” adórendszerét, az egykulcsos személyi jövedelemadót, amikor nem adta meg a nyugdíjasoknak a jogos nyugdíjemelést, amikor csökkentették a segélyeket.

Elmondta, pártja olyan gazdasági berendezkedést támogat a szociális demokrácia kerületein belül, ahol csökkenek az egyenlőtlenségek és a kirívó igazságtalanságok. Az ellenzéki képviselő az alapjövedelem és az igazságos adórendszer mellett foglalt állást.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára – rögzítve azt, hogy az erőszak bármely formáját elutasítja -, azt mondta, nem ez a kormány volt az, amely a tömegbe lövetett vagy kordonnal vette körül a Parlamentet.

Szerinte ha igaz lenne, amit a képviselő állít, akkor nem fordulhatna elő, hogy a magyar GDP 4,8 százalékkal nő, 70 százalékhoz közelít a foglalkoztatottság, 3,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és hogy 2010-hez képest több mint 700 ezerrel dolgoznak többen.

Hozzátette: a Párbeszéd az alapjövedelemmel visszahozná azt a korszakot, amikor jobban megérte segélyből élni, mint munkából. Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki párt a kampányban azt mondta, megszüntetné a családi adókedvezményt és ugyanezt tervezte a családi otthonteremtési kedvezménnyel is.

(forrás:demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Megépül a Budapest-Varsó gyorsvasút legalább 250 km/órás sebességgel

Lejtőn a kanadai liberálisok – Trudeau csicskul