in , ,

A világhírű esszéíró Magyarországot nevezte példaképnek

Éric Zemmour francia író megszólalt

Éric Zemmour francia író, bevándorlásellenes politikai gondolkodó, az egyik legsikeresebb európai esszéíró az Instagram-oldalán Magyarországot és Lengyelországot említi meg követendő példaként: „Lengyelországban, Magyarországon és bármely országban, ahol elutasítják a bevándorlást, különös tekintettel az arab-muzulmán bevándorlásra, nincsenek terrortámadások.” Ezután Zemmour felteszi a kérdést: „véletlen?”.

Éric Zemmour a héten ismét az érdeklődés középpontjába került, mert aláírta azt az Emmanuel Macronnak címzett nyílt levelet is, amelyet a francia fegyveres erők aktív állományú tagjai jelentettek meg vasárnap este a Valeurs Actuelles francia hetilap internetes oldalán, s amelyben a szerzők ismét figyelmeztetették a francia köztársasági elnököt a Franciaországban uralkodó káoszra, erőszakra, egyes vallási csoportok manipulációjára és azoknak a francia kultúrával és történelemmel szemben érzett gyűlöletére.

Mindezt azután jelentették meg, hogy néhány hete nyugdíjas tábornokok nyílt levelükben a polgárháború veszélyére figyelmeztették a francia társadalmat. Azaz, ez már a második segélykérő nyílt levél Franciaországban.

A most vasárnapi kiáltvány írói a mai francia hazafiakat az 1940-es nemzeti ellenállókhoz hasonlították, akiket már akkor is megpróbáltak megsemmisíteni, vezetőjüket (Charles de Gaulle-t) pedig távollétében halálra ítélték. Azaz, állításuk szerint a migrációval, a terrorizmussal tehetetlen Macron-kormányzattal szemben olyan nemzeti ellenállásra van szükség, mint De Gaulle-ére a náci megszállás idején.

Charles De Gaulle 1940. június 18-án Londonból szólított fel minden hazafit, azért is nevezik azóta is az egykori francia elnököt “Június 18-a emberének”.

 

 

A vasárnapi levelet aktív francia katonák írták alá, de név nélkül. Nem véletlenül: az első levelet nemcsak nyugdíjas tábornokok írták alá, és a francia hadügyminiszternő (egykori szocialista politikusnő) azt mondta, hogy hadbíróság vár az aktív állományhoz tartozó aláírókra. Így a következő levelet a fenyegetések után már nem merték névvel vállalni, de természetesen a Les valeurs actuelles szerkesztősége tudja, kik az aláíró katonatisztek.

(origo.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! Rolex Laci bajban! Feljelentik Botka Lászlót a Központi Nyomozó Főügyészségen

XXI. század intézet: bajban van a baloldal – Videó