in , ,

A The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat.

A kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat.

Az angol nyelvű izraeli újság egyik pénteki cikkére reagált, amely szerint a német kormány révén próbálta megváltoztatni a civil szervezetek külföldi finanszírozását limitáló magyarországi törvényt egy Soros György támogatta szervezet. A Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért ügyvezető igazgatója, Dénes Balázs egy hangfelvétel tanúsága szerint arról beszélt, hogy csoportja miként próbálta befolyásolni a német kormányt a magyarral szemben Soros magyarországi tevékenysége érdekében – írta a lap.

A kormányszóvivő szerint lehullott a lepel Soros György szervezeteinek működési módszeréről. Úgy összegzett: a „Soros-szervezetek” meg nem engedett eszközökkel, politikai legitimáció nélkül folytatnak politikai akciókat. Azonban most „a berlini helytartó lebukott”.

Kovács Zoltán közölte azt is:

a kormány megkeresi a The Jerusalem Postot, kérve, hogy bocsássa rendelkezésére a szóban forgó hangfelvételeket.

A szóvivő kifejtette: a Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért 2017 januárjában jött létre Soros György Nyílt Társadalom Alapítványából kiválva, azzal a céllal, hogy az Európai Uniót és kormányokat befolyásoljon.

Magyarország esetében a civil szervezetek külföldi finanszírozásának bevallásáról született intézkedésekkel kapcsolatban kezdett el „komoly aknamunkát végezni” a német kormánynál, gazdasági véleményformálóknál – mondta, jelezve: gazdasági nyomásgyakorlással, magyar munkahelyeket veszélyeztetve, akarták megváltoztatni a magyar kormány álláspontját például a Mercedesen, az Audin és a Bosch-on keresztül.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

Bevándorlók változtatták pokollá Madridot

Hazai pályán fogadta kínos érdektelenség Vona Gábort – A kutya sem volt kiváncsi rá