in , ,

A svéd álom: mérnök és informatikus migránsokat szeretnének a skandinávok

A legnagyobb svéd cégek vezérigazgatói szerint hiba, hogy a „szakképzett” migránsokat kitoloncolja az állam. A baj csak az, hogy a valóságban sokkal de sokkal többen vannak azok, akik munkanélküliek, de nem is hajlandóak dolgozni

 

A svéd sajtó által közzétett nyílt levélben arról panaszkodnak olyan cégek vezérigazgatói, mint a H&M vagy az Ericsson, hogy a migránsok kitoloncolása rossz hatással van a gazdaságra.

Nem számíthatunk arra, hogy mérnökök, informatikusok és egyéb specialisták hozzánk jöjjenek, ha aztán Svédországban kiszámíthatatlan okokból kitoloncolják őket”

– olvasható az érvelésükben.

Ismert az az érvelés, hogy a migráció során „orvosok, mérnökök” érkeztek Európába, azonban az elmúlt évek tapasztalatai ezt igencsak felülírják. Gondoljunk csak arra, hogy a svéd foglalkoztatási hivatal 2016-os statisztikája alapján 163 000 migránsból mindössze 500 talált munkát egy év alatt.

2017-ben sem volt fényesebb a statisztika: az év júliusában a svédeknél 3,9 százalék volt a munkanélküliek aránya, a migránsoknál azonban ez a szám 21,8 százalékra ugrott. A hónap végére 356 000 munkanélküli embert regisztráltak, 2016-ban ez még csak 6 000 volt.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Kocsis Máté rekordidő alatt 2580 ajánlást gyűjtött össze