in ,

A sokat látott Nógrádi György is kiakadt a világban zajló sok háború miatt: sosem jön el a világbéke?

Semmi sem történt, de a sorozás egyre brutálisabban zajlik. A tél is közeleg.

„Az elmúlt hetekben mintegy harminc háború dúlt a világszerte. Ezekből kiemelkedett az orosz–ukrán és az Izrael–Hamász konfliktus. A béke azonban mindkét aktuális háború esetében távol van.

Oroszország ellen Brüsszelben és Washingtonban is szankciókat hoztak, amelyek bár valamennyire érintették Moszkvát, de mivel megfelelő előkészítés nélkül vezették be őket, sokkal több problémát okoztak az Európai Unió államainak. Így Európa versenyképessége csökkent, főleg a szövetséges USA-val szemben. Kevesen tudják, hogy bár a háború 2022. február 24-én kezdődött el, az első szankciós csomagot egy nappal előtte hozták. Az oroszokkal szembeni gáz- és kőolaj-behozatali tilalom részeként a háború kitörése előtt egy hónappal rendelt az unió az USA-ból százhúsz hajónyi palagázt, sokkal drágábban az orosz földgáz akkori áránál.

Mostanra a konfliktus több mint húsz hónapja tart, a fronton állóháborúval. A veszteségek mindkét oldalon hatalmasak. Aki csak tud, próbál kibújni a katonai szolgálat alól. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő tanácsadója bejelentette, hogy kéri, toloncolják vissza az unióból a katonaköteles korú, menekült férfiakat. Megmosolyogták, egyetlen ország sem hajtotta végre a kérést. Kijev szerint nyolcezer fő bújt ki a kötelező katonai szolgálat alól. A valóság ennél jóval több, a városok tele vannak végtaghiányos nyomorékokkal. Először a háború történetében ukrán nők mentek ki nemrég az utcákra tüntetni, hogy kérik vissza a férjeiket, akik 18 hónapja, a háború kezdete óta, vannak a fronton.

 

Néhány nappal ezelőtt Zelenszkij szokásos napi monológjában bejelentette, hogy az ukrán csapatoknak előírja, mostantól naponta ötszáz méter és egy kilométer között kell előrenyomulniuk. Semmi sem történt, de a sorozás egyre brutálisabban zajlik. A tél is közeleg. Meglátjuk, ez hogyan fogja befolyásolni a jelenleg ötszázharminc kilométer hosszan folyó háború menetét.”

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Méghogy Magyarország élhetetlen! Már az ingatlanpiacon is látszik: Magyarországra menekülnek a németek

Továbbra is szemétlerakónak használják Magyarországot!! Kadmiummal szennyezett rizst hívott vissza a Nébih – De hogy került kadmium a rizsbe?????