in ,

A siófoki Aranyparton századmagával “piknikezett” Marian Cozma gyilkosa

döbbenet

Az Aranyparton “piknikezett” és mulatott a börtönből szabadult Sztojka

 

A siófoki Aranyparton századmagával “piknikezett” a minap Marian Cozma egykori veszprémi kézilabdázó meggyilkolásáért kilenc évig raboskodó Sztojka Iván – tudta meg a Bors. Bár Cozma gyilkosait első fokon csoportosan elkövetett emberölésért életfogytig tartó, illetve 20 év körüli ítéletekkel sújtotta a bírói tanács, másodfokon a Győri Ítélőtábla gyakorlatilag megfelezte a kiszabott ítéleteket. Az emberölésben közvetlenül résztvevők közül Sztojka Iván úszta meg a legkevesebbel. Ő nyolc évet kapott volna, ha a Kúria nem bírálja felül a döntést. Ők végül tizenhárom évre emelték Sztojka büntetését. A jelek szerint ebből kilencet kellett leülnie. A Bors szerint azért, mert olyan kiemelkedően jó magaviseletet tanúsított a rácsok mögött. Nem kellett sokáig várni, hogy Sztojka hallasson magáról. Az enyingi banda újra összeállt…..

 

Sztojka a rá végül kiszabott tizenhárom évnyi börtönbüntetést is elfogadhatatlannak találta. Ő volt az egyetlen a Marian Cozma megöléséért elítéltek közül, aki Alkotmánybírósághoz fordult. Védőjével azt kérték, hogy az AB mondja ki semmisnek az ítéletet, mivel az tisztességtelen. Beadványukban azt állították, hogy az ügyészség, a rendőrség és az igazságügyi tárca képviselőjének az ügy kapcsán tett egyes közlései nem felelnek meg az alaptörvénynek, az emberi jogi normáknak.

Az Alkotmánybíróság a kérelmet elutasította, de Sztojka végül így is jóval kevesebbet ült, mint amit kiszabtak rá: PestiSrácok írta meg elsőként, hogy július közepén kedvezménnyel szabadult a börtönből. Nem ő az egyetlen, aki a közelmúltban szabadult, P. Gábor két éve hagyta el a rácsos intézményt. A gyilkosok közül már csak Németh Győző és a halálos szúrást leadó Raffael Sándor vannak ülnek börtönben Sztojka a hírek szerint szabadulása után azonnal belecsapott az életbe és igyekszik bepótolni mind azt a jót, ami kimaradt az utóbbi éveiből. Arról a Bors számolt be csütörtökön, hogy az enyingi banda tagja nősülni készül. Választottjával már ott is hagyatta a munkahelyét, hiszen bőven van miből eltartania a hölgyet. Az Enying központjában álló, letartóztatásakor félbehagyott villa építését is folytatnák, ez lenne majd a családi otthon és az enyingi azt beszélik, hogy új autóra is futotta valamiből, Sztojka ugyanis egy 20 milliós BMW-vel jár az utóbbi hetekben. Felmerül a kérdés, hogy miből tud költeni ennyi luxusra, amikor még a bűnügyi költséget és a Cozma családnak megítélt kártérítést sem sikerült behajtani. Állítólag egy telephelyen 8 órás bejelentett állást kapott segédmunkásként, ami viszont építkezésre és egy luxusautónak – ha részletre vette – a törlesztőrészletére sem elég. Ha még emlékeznek a bírósági tárgyalásokon elhangzott vallomásokra, Sztojka ott maga azt vallotta, amit az anyja a sajtónak is lenyilatkozott, hogy bodzázásból élnek.

NEMCSAK ENYINGET, SIÓFOKOT IS RETTEGÉSBEN TARTJA A BŰNBANDA

Enyingen csak addig volt nyugodt az élet, amíg Sztojka Iván a büntetését töltötte. A helyiek egyre jobban aggódnak a harsány férfi miatt, aki igyekszik rendre demonstrálni, újra otthon van. És nemcsak ő, hanem az enyingi banda is újra feltűnt. A siófoki Petőfi-sétányon még az előző, több száz fős erődemonstrációjukat sem felejtették el.

Enyingi cigányok felvonulása Siófokon, a Petőfi-sétányon. Fotó: Youtube

2016-ban a banda maradéka is éppen Siófokon támadt rá ismét egy sportolóra. Kathi Béla világbajnok magyar testépítő barátait megverték, a sportoló is közbeavatkozott, talán ezért nem történt nagyobb baj. Az eset után a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kolompár Csaba, Raffael István és Raffael Andor  ellen adott ki elfogató parancsot.Eltelt két év. Sztojka Iván szabad. Enying, és Siófok már rettegve várja, mikor lesz a következő akció. A Bors cikke szerint az Aranyparton századmagával “piknikezett” a minap Sztojka, ám incidensre ezúttal nem került sor. A százfős csoport csak együtt ünnepelt, evett, iszogatott és hangoskodott az Aranypart melletti füves területen. Többen sátrakkal érkeztek, hosszabb bulira készülve. A környéken lakók kihívták a rendőrséget, de csak igazoltatták őket. Rendőri intézkedésre nem volt szükség.

A gyilkosság helyszíne másnap reggel. Fotó: MTI

Sztojka Ivánt a már jogerős ítéleti indoklás szerint egyrendbeli emberölésben, egy rendbeli emberölés kísérletében és egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértés kísérletében találták bűnösnek, mindhárom bűntettet bűnsegédként követte el. Sztojka végig tagadta, hogy tevékenyen részt vett volna az emberölésben. Ugyanakkor többszöri kihallgatásán mintegy harminc perccel egyáltalán nem tudott elszámolni.

Az ítéleti tényállás szerint az incidens a Patrióta Lokál diszkóban kezdődött  2 óra 53 perc környékén. Cozmát a tánctéren valaki többször meglökte, ebből alakult ki az első verekedés, ami kevesebb mint egy percig tartott. A verekedésben Raffael Sándor, Németh Győző, Sztojka Iván és P. Gábor is részt vett, majd B. Csaba is bekapcsolódott. Raffael miután látta, hogy puszta kézzel nem fog bírni a jóval magasabb, erősebb sportolóval, kést vett elő. A kedvező alkalmat kivárva, gyorsan, orvul, közepes erővel megszúrta Marian Cozmát úgy, hogy egyik kezével ellökte, a másikkal döfött. A sportoló a földre került. P. és B. még a földön is rugdalták a tehetetlen áldozatot. Cozmát többen próbálták távozásra bírni, de már az utcán támadói ismét rátámadtak. Németh kiáltott fel: “Na, most mutasd meg, te g…i!” Raffael és Sztojka is követték, majd hárman körbeállták a kézilabdázót. Egymást váltva ütötték. Amikor Ivan Pesic közbe akart avatkozni, Raffael újra elővette a kést és nagy erővel mellbe döfte Cozmát, aki pár másodpercig még állt, majd térdre rogyott és elesett. A hozzá lehajoló Pesicet Németh szúrta vesén, majd nagy erővel fejbe rúgta a játékostársainak segíteni próbáló Zarko Sesumot. Sztojka Iván ezt követően még visszafutott a bárba, hogy segítséget kérjen. Erre a megnyilvánulására mondta azt végig a védekezésében, hogy ő meg akarta akadályozni, hogy tragédia történjen. Ezzel szemben a valóság az, amit a bíróságok is bizonyítottnak láttak, hogy az emberölésért elítélt romák mindvégig, az egész bántalmazás, majd az emberölés alatt is akarategységben cselekedtek. 

Vezető kép: MTI

(forrás: Füssy Angéla, pestisracok.hu)

AGYHALÁL – Pártot alapít a Migration Aid

ETTŐL BEFELÉ FOG NŐNI A LIBSIK HAJA – Ingyenessé válhat a teljes tankönyvellátás