in ,

A rendszerváltás óta a legnagyobb politikai botrány zajlik a Jobbikban

Teljes tagadásban és hárításban van a Jobbik a kirobbant korrupciós ügyekkel kapcsolatban

Teljes tagadásban és hárításban van a Jobbik a kirobbant korrupciós ügyekkel kapcsolatban, pedig mint az Origo megtudta, ezek mindegyike a Vona Gáborhoz közel álló Szabó Gábor pártigazgató és Simicska Lajos irányába mutatnak.

 

Szabó Gábor Simicska táskahordozója, ő a kapcsolat Simicska pénzéhez. Az Origo internetes portál úgy értesült, rajta keresztül jutnak el a vesztegetésre és egyéb másra szánt korrupciós feketepénzek a Jobbik képviselőjelöltjeihez. Ahogyan egy jobbikos informátor korábban fogalmazott, „ő a táskahordozója Lajosnak a Jobbikban”.

Bizonyítékok állnak rendelkezésre, jobbikos informátorok és fotók tanúsítják, hogy Vona Gábor megbízottai tömött táskákban, hetente több alkalommal viszik el a pénzt Simicskától a Radóc utcai irodából. A milliárdos hatalmas összeget, vagyonának 10 százalékát, 4 milliárd forintot bocsátott Vona Gábor rendelkezésére.

Bár hétköznapi járókelőnek álcázzák magukat, vastag sapkát húznak a fejükre, a lenti képen jól felismerhető Szabó Gábor pártigazgató és a Jobbik „főkönyvelője”, Schön Péter.

A cél az, hogy milliókat ajánlva visszalépésre vegyék rá az ellenzéki képviselőket, hogy csak a Jobbik maradjon meg ezen a térfélen.

Az csak a jéghegy csúcsa, ami Kiskunhalason kiderült, hogy a Jobbik helyi politikusa milliókat ajánlott az LMP-nek, ha visszalépteti a jelöltjét.

Gondosan megtervezett országos akcióról van szó, ehhez kellenek Simicska milliárdjai.

– Tegyetek ajánlatot, vegyetek meg bárkit, itt a pénz, csak szóljatok!

– üzente meg a Jobbik elnöke minden egyes választókörzetbe.

Ha kell, készpénzben adják át a helyi politikusoknak az igényelt milliókat. A ripost információi szerint az akcióban részt vevők táskájában egy alkalommal körülbelül 150 millió forint fér el, húszezres bankjegyekben.

Szabó Gábor és Schön Péter éppen távozik Simicska Lajostól
Fotós: origo.hu

Döntő kérdés lesz az elkövetkező napokban, de akár a választások előtt csak néhány órával, hogy hány MSZP-s, DK-s, LMP-s képviselőjelöltet sikerül megvenni Simicska százmillióiból.

Az sem érdekli a Simicska-pártot, hogy a képviselőjelöltek felvásárlása nemcsak a választási szabályokat sérti, de egyértelműen a büntető törvénykönyvbe ütköző cselekmény, konkrétan megvesztegetés, illetve választási csalás, amit a törvény akár 8 éves szabadságvesztéssel is fenyeget.

A rengeteg pénzből képesek megvesztegetni bárkit, legutóbb például a marcali körzetben, sokakat megdöbbentve, a momentumos Fábián László lépett vissza a jobbikos Steinmetz Ádám javára. Ezt Steinmetz büszkén, hamis mosoly kíséretében maga jelentette be Simicska házi riporternőjének, a havi ötmillióval megfizetett Kálmán Olgának.

Az Origo jobbikos forrásai szerint a puhatolózó tárgyalások már beindultak, március 15-e előtt a Momentum és a Jobbik vezetősége találkozott egymással, hogy egyeztessenek az egyéni választókerületekről. A Jobbik tagadja a találkozót a Momentummal.

Nem feledkeznek el a kisebb pártokról sem, konkrét ajánlatot tettek már a Független Kisgazdapárt megvásárlására is, amit a párt alelnöke, Paulina László leplezett le.

Az Origo csütörtökön írta meg a TV2 Tények riportja alapján, hogy a vezető kisgazda politikus olyan dokumentumokat mutatott be, melyeken Szabó Gábor jobbikos pártigazgató, és Staudt Gábor Jobbik-képviselő aláírása szerepel.

A dokumentumok azt tartalmazzák, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. Rögzítették, hogy a pénzt csak akkor utalják, ha a Kisgazdapárt nyilvánosan bejelenti képviselők visszalépését a Jobbik javára.

Budai Gyula kormánypárti politikus szerint beigazolódott, hogy „Simicska kilóra felvásárolja a Jobbikot”, amely a pénzért és a hatalomért mindenre képes, és „eladta a lelkét Simicskának”.

A fideszes képviselő teljesen egyértelműnek tartja, hogy szervezett választási korrupció zajlik a Jobbikban.

(forrás:magyaridok.hu)

Morvai: a választáson szem előtt kell tartani a terrorizmus kérdését is

Ultimátumot kapott az ellenzék Soros-ügyben