in ,

A politizáló papot ma is üldözik a liberálisok

A rábakethelyi Brenner János katolikus káplán is politizált, a kommunisták ezért meggyilkolták.

A rábakethelyi Brenner János katolikus káplán is politizált, a kommunisták ezért meggyilkolták. Cselt alkalmaztak, egy helybéli, templomba járó, jó ismerősre hivatkozó tizenhét éves fiút küldtek rá, hogy beteghez hívja éjnek idején. A fiút kint már várta egy másik gyilkos, s mikor már lakatlan területre értek orvul rátámadtak a fiatal papra, összeverték, torkát átvágták. A hatóságok a gyilkosság nyomainak rögzítését megakadályozták, aki látta a gyilkosokat azzal is végeztek. Ez a papgyilkosság és a hozzá hasonló rengeteg eset a Papi sorsok a horogkereszt és vöröscsillag árnyékában c. megrázó kétkötetes műben látott napvilágot.

A Vasvármegye című újság is, a rendszerváltás után 1990 végén foglalkozott a rábakethelyi papgyilkossággal. Kóczán Tibor, a csalinak használt fiú, ekkor már Zalaegerszegen élt, ahol a lap újságírói felkeresték és kérdezték ki bérelte fel. 1990 végén, több mint 30 évvel a gyilkosság után azt mondta: „Nem merek beszélni, mert megbízóim még élnek és félek.”

Kóczán Tibor, aki mint később kiderült, az egyik gyilkos, – aki kihívta Brenner Jánost – véres nadrággal és cipővel ment haza, amiért az édesanyja felelősségre vonta és kérdezte a történtekről. Az édesanya több embernek beszélt a faluban fia viselt dolgairól. Pár hónap múlva a rábakethelyi határőrlaktanya mellett egy katona „véletlenül” agyonlőtte az asszonyt, aki a kukoricaföldön kapált. Amikor felelősségre vonták a határőrt, ő arra hivatkozott, hogy madárra célzott.

Beszéltek arról is, hogy a gyilkosság egyik feltételezett résztvevője kórházba került, ahol szobáját 2 ávós katona őrizte, félve attól, hogy illetéktelenek keresik fel, és a beteg olyat mond el, ami kellemetlen lenne a hatóság számára. Egyedül egy ápolót engedtek be a szobájába. A beteg lázálmában a gyilkosságról beszélt. Ezért öngyilkosságot színlelve kidobták az ablakon. Ápolóját pedig, aki hallhatta az elhangzottakat, másnap a szombathelyi Gyöngyös patakba fulladva találták meg kerékpárjával együtt. Megjegyzendő, hogy a víz átlagos mélysége mindössze 40 cm.

(forrás:magyarforum.hu)

Így néz ki a megrongált ÁSZ épület – Döbbenet

Gulyás: Soros kitiltható