in , ,

A Politico szerint Orbán Viktor is Európa jövőjének alakítói között lesz

A brüsszeli Politico cikkében 28 olyan politikust említett meg, akik a következő évet alakítani fogják az európai politika jövőjét

A brüsszeli Politico cikkében 28 olyan politikust említett meg, akik a következő évet alakítani fogják az európai politika jövőjét. A listára felkerült mások mellett Emmanuel Macron francia, Zuzana Caputová szlovák és Vlagyimir Putyin orosz elnök, Boris Johnson brit kormányfő, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke, a klímavédelmi aktivista Greta Thunberg és az egyik, migránsokat szállító civil hajó kapitányaként ismertté vált Carola Rackete is – számolt be róla a Magyar Hírlap.

Az egyetlen magyar szereplő Orbán Viktor, aki a rövid kísérőszöveg szerint jó érzékkel fogalmaz meg egyszerű szlogeneket, helyesen választja meg a harcait Brüsszellel, és így az Európai Unió túlterjeszkedésének „nacionalista antitézise” lett. A Politico rámutatott, a magyar kormányfő több európai politikus, köztük Salvini számára is példaképpé vált, a Fidesznek pedig a felfüggesztési ügy ellenére továbbra is befolyása van a pártcsaládban.

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bréking! Tragikus hirtelenséggel meghalt Gesztesi Károly

Gajdics Ottó: Meg kell találni az Orbán-fóbia ellenszerét