in ,

A nyílt társadalom zsákutca! London: tiltakoznak a melegek a megamecset miatt

Forrnak az indulatok az angol fővárosban

A Westminsteri városi tanácsnak beadott tervezet szerint a Picadilly-körtéren található történelmi Trocadero épület alagsorában és földszintjén egy ezer fő befogadására alkalmas mecsetet szeretnének létrehozni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

A tervnek számos ellenzője akadt a londoni lakosság minden szegletéből, beleértve a meleg közösséget. Szerintük az, hogy a történelmi „meleg-negyed”, a Soho közelségében mecsetet építsenek összeegyeztethetetlen a vallás megnyilvánulásaival, amely – ahogy azt egy panasztevő idézi – halállal büntetné a homoszexualitást.

 

Az is kérdéses, hogy az ivást és bulizást ellenző muszlimok egy szórakozóközpont alagsorába akarnak beköltözni. A lakosok arra is rámutattak, hogy egy ezer fős közösség óriási tömeget és közlekedési nehézségeket okozna a város egyébként is zsúfolt turisztikai csomópontján. Egyes ellenvélemények pedig egyszerűen csak arra mutatnak rá, hogy egy anglikán monarchia fővárosának szívében ne legyen megamecset.

 

A projektet egyébként egy londoni ingatlanfejlesztő Asif Aziz alapítványa kezeli azzal az indokkal, hogy a „hátrányos helyzetű, alulreprezentált közösségek” támogatása azonos az alapítvány céljaival. A tervet februárban adták be a tanácshoz, azonban a tiltakozások miatt az ügyben egyelőre nem született döntés.

(Forrás: 888.hu, vadhajtasok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Íme a nyílt társadalom! Belgium összeomlott – Allahozva rugdossák a rendőröket, ők meg hagyják – Videó

Bayer Zsolt – Freud megfejti Arató Gergelyt